Mindkét alakulat több sérült játékos hiányában készült a fontos összecsapásra. A maródiak közül végül a hazaiaknál Marko Spica, míg a vendégeknél Nemanja Alekszandrov, Orlando Coleman és Damier Pitts sem tudta vállalni a játékot. Cseh György sem volt teljesen egészséges, ám végül játékra jelentkezett. A somogyiaknál Markovics Luka bemelegített, ám őt végül nem lépett pályára.

A kaposvári kispadról Filipovics Gordan edző hiányzott, aki betegsége miatt nem lehetett jelen. Pustahvar triplájával indult a meccs, a gyors akciókat erőltető hazaiak hamar 10–2-es vezetést szereztek. A negyedik percben már időt is kért Nikola Lazics vezetőedző, hiszen nem tudták megszűrni játékosai a somogyi támadásokat. Pantelics triplájával zárkóztak a vendégek, de Johnson sem maradt adós a túloldalon. Ubilla gyakorlatilag akkor szerzett pontokat, amikor akart, így a negyedet 23–15-re hozták a hazaiak.

Amíg a somogyiak folyamatosan cserélhettek, addig a vendégek a 12. percig változatlan ötössel szerepeltek. Pantelics és Rakics újabb hármasával már közelebb férkőztek a berényiek, de de Ubilla 2+1-es akciója meghiúsította az egyenlítést. A negyed vége ismét a kaposváriaké volt Johnson remek teljesítményt nyújtott, Ubilla pedig úgy jutott el a 20 pontos határhoz, hogy sem középtávoli dobást, sem büntetőt nem hibázott. A somogyiak helyzetét nehezítette, hogy Bakinak már a félidő vége előtt négy faultja volt, így nem is küldte pályára őt a nagyszünet után Fekete Ádám vezetőedző.

Ubilla adta meg az alaphangot egy hármassal, de Rakics is betalált a túloldalon. Nem tudott elszakadni a somogyi alakulat, mert kezdetben a védekezésbe mindig valami hiba csúszott. Pustahvar triplája aztán az 58–48-as állást jelentette, Hock pályára lépése után pedig sikerült több labdát is szerezni. A negyed végén Pustahvar emelt újabb triplát, így 71–54-nél kezdődhetett az utolsó etap.

A 33. percben Pantelics kapott sportszerűtlen hibát, a különbség pedig ekkor már a húsz pontot ostromolta. Ubilla végig tarthatatlan volt, és az ekkorra már elfáradó jászságiak egyre több hibát vétettek. Johnson óriási blokkját Brbaklics alighanem sokáig emlegetni fogja, az amerikait méltán éltette a hazai publikum. Az utolsó percekben pedig csak a különbség mértéke volt kérdéses.

Fekete Ádám: – Nehéz ilyenkor koncentráltan játszani. Éreztem a csapaton, hogy azt gondolták, hogy ezúttal 35 perc is elegendő lesz a győzelemhez. A Jászberény azonban jó szellemű együttes és három kulcsjátékos nélkül is remekül küzdött. A szurkolóink azonban attól függetlenül, hogy nem mindig játszottunk jól belehajszoltak minket a győzelembe. Kecskeméten sem számíthatunk majd Spicára, de akármilyen összetételben lépünk pályára ott is a győzelem lesz a célunk.

Nikola Lazics: – Abszolút megérdemelt a Kaposvár győzelme. Nem volt kérdés ezen a találkozón, hiszen végig kontrollálták a játékot. A sérültjeink hiányában a héten ritkán tudtunk érdemi munkát végezni edzésen. Ez látszott a teljesítményünkön, de amikor jobban védekeztünk, akkor szorosabb is lett az állás. Sok sikert kívánok a folytatásban a kaposváriaknak!

Hendlein Roland: – Tudtuk, hogy a jászberényieknél többen sérültek, talán szerencsénk is volt, hogy így alakult. Ugyanakkor az elmúlt hetekben mutatott forma alapján rászolgáltunk a győzelemre. Kecskeméten is megpróbálunk nyerni.

Ruják Bence: – Nehéz dolgunk volt, nem is tudtunk rendesen felkészülni a sérültek nélkül. Az első félidőben még tartottuk a lépést, de a folytatásban már elfáradtunk és nem tudtunk felzárkózni. Próbálunk hazai pályán javítani.

Kaposvári KK–JP Autó Jászberényi KSE 90–75 (23–15, 24–24, 24–15, 19–21)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kapitány G., Török R., Boros T.
Kaposvári KK: Ubilla (29/6), Johnson (30/15), Baki (-), Pustahvar (15/9), Hendlein (14). Csere: Halász Á. (-), Harazin (-), Bogdán B. (-), Hock (-), Kocsis Z. (2). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

JP Autó Jászberényi KSE: Ruják B. (5/3), Rakics (18/9), Brbaklics (12/3), Cseh (9), Pantelics (17/6). Csere: Czirbus (-), Kerpel-Fronius B. (-), Fekete V. (-). Vezetőedző: Nikola Lazics.

A mérkőzés alakulása. 3. perc: 7–2. 7. perc: 19–9. 12. perc: 25–19. 17. perc: 41–32. 22. perc: 50–41. 27. perc: 64–50. 32. perc: 76–58, 37. perc: 88–69. Jók: Ubilla, Johnson, Hendlein, Pustahvar, illetve Pantelics, Rakics.

Címkék: jászberény, meccs, kkk, sport