Jó passzban, és szinte megtáltosodva érkezett Székesfehérvárra a Kaposvár - kezdi összefoglalóját a bb1.hu. Fekete Ádám csapata jól is kezdte a mérkőzést, úgy tűnt a hazaiak lábában, és főleg kezében, mély nyomokat hagyott a szenzációs Bonn elleni siker. Az első negyedet 17-20-ra meg is nyerték Ubilláék..

Tíz perc után azonban eszméltek a hazaiak, Cabezas ismét csendre intette a kétkedőket, remekül játszott az irányító. Lóránt Péterrel ketten vitték előre az Albát. A másik oldalon Markovics és Johnson extrája is kevés volt ahhoz, hogy a nagyszünetre ne vegye át a vezetést az Alba. 41-37.

A nagyszünet után aztán tovább fokozták a tempót a hazaiak. A Kaposvár egy kicsit az öltözőben maradt, amit a már említett Cabezas vezérletével könyörtelenül kihasználtak. Filipovity és Heath játéka is feljavult, jó százalékkal dobott az Alba. A Kaposvár mindent elkövetett, hogy felvegye a fonalat, és ha felzárkózni nem is tudtak, de az esély egy nyílt végjátékra megmaradt. 68-54.

A fordítás azonban elmaradt, és noha a vendégek egyetlen pillanatra sem adták fel a meccset, brutálisat játszottak az utolsó tíz percben. Harminc másodperccel a vége előtt már csak három volt az Alba előnye. Hiába dobott azonban 32 pontot tíz perc alatt a Kaposvár, az eredményt már nem tudta megfordítani. 87-83.

Sikerével az Alba végérvényesen visszajött a nyolcért folytatott küzdelembe, de a sorsolás ismeretében még Fekete Ádám csapatának sem kell lemondania erről a lehetőségről.

Férfi kosárlabda NB I/A 22. forduló

Alba Fehérvár - Kaposvári KK 87-83 (17-20, 24-17, 25-14, 21-32)

Székesfehérvár, Alba Régia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Balog Gy. A., Balogh Gy. (Fekete L.)

Alba Fehérvár: Cabezas 18/15, Zeno 2, Filipovity 13/6, Lóránt 20/3, Heath 12/6. Cserék: , Freeman 13/6, Peringer -, Keller I. 5/3, Tóth P. -, Peterson 4.

Kaposvári KK: Ubilla 9/3, Johnson 22/3, Markovics 12, Hendlein 14/6, Spica 11. Cserék: Pustahvar 7, Harazin 2 Baki - Halász 6/3.

Címkék: alba fehérvár, kaposvári kk, nb1, kosárlabda, sport