Nem volt könnyű helyzetben a kezdés előtt a somogyi együttes, ugyanis Harmath sérülése és Hegyi betegsége után kiderült, hogy a vasárnapra belázasodó Vacsi Evelin nem kelhet útra Balatonfüredre a többiekkel. A válogatott center helyén Szivós Ildikó kapott lehetőséget.

A pályán aztán már sokáig az történt, amit a kaposváriak elképzeltek: az első és a második szettet végig vezetve sikerült megnyerni 25:20, majd 25:14 arányban. A vendégek sokszor már a nyitásaikkal meglepték a házigazdát, a háló előtt pedig jól működött a blokk. A feladó Cesljar Kristina remek napot fogott ki, Iricanin, Miklai pedig gondoskodott a támadások pontos befejezéséről.

A fürediek a harmadik játékrészben kaptak erőre, és már 15:12-re vezettek, amikor Nedeljkovic edző időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. A Balatonfüred azonban lendületben maradt, és 22:15-ig meg sem állt, majd a szettet is győztesen fejezte be.

A térfélcsere után újra kézbe vette az irányítást a Diamant, és az elején megszerzett hétpontos előnnyel sikerült okosan gazdálkodni a folytatásban. A jó nyitásfogadásokat hatásos támadások követték, és ász-értékű szervákból sem volt hiány a pályán. A hazaiak mindössze 10 pontig jutottak ebben az etapban, a végeredmény Iricanin blokkjával alakult ki.

A Balatonfüred a második csapat ebben az évadban, amely szettet rabolt a somogyiaktól, amiért dicséret illeti a társaságot, összességében azonban nem forgott veszélyben a listavezető győzelme.

Folytatás pénteken, 18 órától a városi sportcsarnokban, a Gödöllő elleni hazai derbivel.

Sasa Nedeljkovic: Az első, a második és a negyedik szettben uraltuk a játékot. A nyitásaink és a jó mezőnymunkánk hozta meg a sikert.

Szent Benedek Balatonfüred - 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1:3 (-20, -14, 19, -10)

Balatonfüred, 100 néző. V.: Halász T., Szarka.

Balatonfüred: Jezerniczky 9, Fernandes 2, M. Skoric 8, Vasvári E. 6, Vasvári Zs., N. Skoric 13. Csere: Fáth, Sebestyén (liberó), Sours 12, Dordzsceren. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

Kaposvár: Iricanin 17, Szivós 3, Miklai 23, Császár 8, Leidgeb 9, Cesljar 9. Csere: Héri (liberó), Kalmár, Kanizsai, Horváth A. 2. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 2:8, 14:16, 15:21. II. játszma: 4:8, 10:16, 12:21. III. játszma: 4:8, 16:12, 21:15. IV. játszma: 4:8, 8:16, 10:21.

Címkék: 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, balatonfüred, nb1, sport