2019-ben 15. alkalommal rendezte meg a Sportpálya 2004 Egyesület az MLSZ-Sportpálya Kupa öregfiúk tornát, ahol ezúttal 14 csapat lépett parkettre. Az időjárási körülmények változása miatt az egyik csapat, a Sörbarátok nem tudott megérkezni, így az utolsó csoport csonka maradt, ott 4 együttes, a többiben 5 csapat küzdött a továbbjutó helyekért.

Az első csoportban nagy meglepetésre két vereséget is összeszedett a végső győzelemre is esélyes FIFA 2005 csapata, amely aztán korrigált és a legjobb harmadikként biztosította továbbjutó helyét, két győzelmet begyűjtve, az utolsó találkozón a Sántosi Öregfiúk ellen gólarányt javítva. Ezt a csoportot az M-car Bérautó nyerte, mögöttük a Pomeg ABC ment még tovább, azonos pontszámmal.

A B csoportban a favorit Siófoki Bányász nem hibázott, négy győzelemmel nyerte a csoportot, mögöttük másodikként a Zsíroskönyér jutott a legjobb nyolc közé. A tavalyinál gyengébben muzsikált a Fülemüle Csárda, ezúttal nem jutottak tovább, a Kaposvári Gazdász viszont csak a csoportgyőztestől kapott ki, és remekül helytállt.

null

A C csoportban az első helyért a Csürhe és a 67-es Pizza döntőnek is beillő parázs csatát vívott, többen már ekkor mondták, ők vívhatják a döntőt is. Végül így is történt, mögöttük egyébként a Szedett-vedett jutott a negyeddöntőbe csoportharmadikként. A továbbjutásos szakaszban már minden találkozó rendkívül szoros volt, az M-car Bérautó a Zsíroskönyérrel szemben hamar vezetést szerzett, és noha nagyon nyomott a végén a Zsíroskönyér, egyenlítésre nem maradt ideje. A Siófoki Bányász és a FIFA 2005 mérkőzése hozta az első büntetőrúgásokat, miután a rendes játékidőben nem született gól. Itt a FIFA volt koncentráltabb, míg a másik döntetlennel végződő negyeddöntőn a 67-es Pizza jutott túl büntetőkkel a többszörös győztes Pomeg ABC-n. A Csürhe csoportellenfelét, a Szedett-vedettet gyűrte le. Az elődöntőkben a Csürhe szintén büntetőkkel verte az M-cart, miután itt sem született gól a derbin, a 67-es Pizza pedig Kardos két remekbeszabott góljával múlta felül a FIFA 2005 csapatát. A bronzmeccsen sem született döntés a 17 perc alatt, a büntetőknél az M-carnak volt szerencséje.

A döntő hatalmas izgalmakat hozott, végül Kutyáncsányin klasszis teljesítményének köszönhetően góljaival a 67-es Pizza nyerte el a kupát, a Csürhe pedig a tavalyihoz hasonlóan ezüstéremmel gazdagodott. A különdíjasoknál Szarka László csaknem 73 évével magasan lett a torna legidősebb játékosa, elképesztő fizikumának köszönhetően végigvédte a csoportmérkőzéseket, és noha öregfiúk tornáról van szó, a mezőny egy része fele annyi idős volt, mint az örökifjú hálóőr. 

 

Címkék: öregfiúk, foci, torna, sport