Érvényesítette a papírformát Kaposváron az OSC az OB I-es férfi vízilabda-bajnokság 9. fordulójában. 

Felforgatott csapattal vágott neki a Kaposvári Vízilabda Klub az OSC elleni találkozónak. Az idei év utolsó meccséről négyen hiányoztak a fehér sapkás hazaiak közül sérülés, betegésg és eltiltás miatt. A csoportelső és eddig hibátlan mérleggel rendelkező OSC viszont a legerősebb csapatával érkezett Kaposvárra, és ez a medencében is érződött.

A második negyed derekára már 6-0-ás előnyre tettek szert az újbudaiak, a KVK pedig ekkor tudta megszerezni első gólját Varga Zsolt révén. Az OSC a folytatásban sem vett vissza, a félidei 10-2-es végeredményt pedig a kaposvári Dobos Dávid alakította ki.

A fordulást követően is futószalagon termelte a gólokat a listavezető együttes; az OSC-ből végül Hárai és Brguljan 3-3 gólig jutott, és rajtuk kívül hárman is dupláztak. A vendégeknél a kapuban ezúttal a szerb olimpiai bajnok Mitrovic helyett Lévai Márton kapott helyet, és remekül védett, többek között ezért sem tudott négy gólnál többet lőni a KVK. A mérkőzést végül 17-4-re nyerte az OSC.

- Számszerűleg elégedett vagyok az eredménnyel, bár megint nagyon sok hibát vétettünk, de úgy érzem, sikerült motiválni a srácokat a magyar kupadöntőből való kiesés után, minden tiszteletem az övék, és meg szeretném őket dicsérni az eddigi éves teljesítményükért - mondta az A-HID OSC ÚJBUDA vezetőedzője, Vad Lajos.

- Mint ahogy hagyomány itt most már Kaposváron ebben az évben, hogy négy ember hiányzott a csapatból. Mondanám, hogy meg is látszott, de Isten igazából volt egy-két jó jelenet, de ez van, sokkal jobb csapat az OSC. Gratulálok nekik a győzelemhez, meg az egész féléves munkájukhoz meg az eredményükhöz - tette hozá a kaposváriak mestere, Id. Berta József.

A KVK továbbra is a B csoport sereghajtója, egy döntetlennel a tarsolyban. Az együttes legközelebb január 26-án a Szolnoki Dózsát fogadja majd a Városi Fürdőben.

Címkék: osc, kvk, meccs, sport