Szerda délelőtt már izgatottan várták a legkisebbek, hogy végre birtokba vehessék a pécsi utcai Biztos Kezdet Gyerekháznál felépült sportpályát. Az Ovi-Sport Alapítvány Miskolc után Kaposváron építette fel második ilyen létesítményét.

- A sportpálya nagy lehetőség arra, hogy a gyerekeket, akik hozzánk járnak egészséges életmódra neveljük, a szülőket is bevonjuk ezekbe a programokba, és nem utolsó sorban, nagyon jó szabadidős program, illetve közösségépítő ereje is van ennek a sportpályának - mondta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekházának intézményvezetője.

Ennek, az Ökumenikus Segélyszervezet által is támogatott programnak azonban nem csak az infrastuktúrális fejlesztések a részei. Óvodapedagógusok segítségével ugyanis különböző foglalkozásokat is szerveznek a gyermekek számára.

null

- Ezt a képzést hozzuk el mi helybe. Van egy elméleti, illetve egy gyakorlati része, ezen részt vesznek az óvoda-pedagógusok, jelen esetben a segédszervezet azon munkatársai, akik a sportfoglalkozást tartják a gyerekeknek, és így épül fel a program a pályából, az eszközkészletből és a hozzá tartozó oktatási programból - válaszolta Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke.

Az ünnepélyes megnyitón Kaposvár alpolgármestere arról beszélt: az ilyen és ehhez hasonló beruházások jól illeszkednek a város elképzeléseibe, hogy minél több fiatal sportoljon.

- Talán a legfontosabb dolog, amit csinálhatunk ebben a városban, hogy a gyerekeket sportos életmódra neveljük, hiszen ezáltal egészséges felnőttek válhatnak belőlük és minden olyan létesítmény ami biztosítja ezt a lehetőséget, az hozzájárul ehhez a célunkhoz - tette hozzá Borhi Zsombor.

A sportlétesítmény átadóján egyébként mintegy 70 óvodás vett részt. Ők mások mellett Nagy Péterrel, Kaposvár rekordbajnok férfi röplabdacsapatának kíválóságával is együtt sportolhattak, vetélkedhettek.

Címkék: biztos kezdet, sportpálya, pécsi utca, ökumenikus segélyszervezet