Napok óta edzésben vannak a Kaposvári Kosárlabda Klub U16-os utánpótláskorú játékosai. Csak a KKK kötelékében több mint 300 gyermek sportol szervezett keretek között hétről-hétre. A fiatalok pedig keményen dolgoznak is azért, hogy egy nap ők is a felnőtt keret tagjai lehessenek.

- Negyedikes korom óta kosárlabdázom, először a KASI-nál kezdtem, aztán feljutottam a KKK-hoz, azóta itt vagyok. Felnőtt meccsekre is szoktam járni, mindig szurkolok és előbb-utóbb szeretnék én is a pályára kerülni a felnőtt csapatban - válaszolta kérdésünkre az ifjú Paár Márk.

A helyszín ma délután is a Városi Sportcsarnok volt, ezúttal viszont ünnepelni gyűltek össze az egyesület képviselői. A Kaposvári Kosárlabda Klub ugyanis egy 50 millió forintos támogatói szerződést kötött az egyik magyarországi, hálózatépítéssel foglalkozó céggel.

- Ma még nem vagyunk akkorák, hogy nagy csapatokban gondolkodjunk, de én azt gondolom, hogy sikerre ítélt csapatokat keresünk, akikben siker lehetőség van, és így kerültünk ide Kaposvárra. Együtt, a mi felemelkedésünkkel együtt szeretnénk támogatni az itteni kosárlabdacsapat, és az itt tanulók, sportolók lehetőségét és jövőjét - tette hozzá Bognár Attila, a Belfry PE vezetője.

Az ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly kiemelte: a város élcsapatai sokat segítenek abban, hogy minél többen kezdjenek el sportolni, mozogni.

- A legfontosabb dolgunk az, hogy a sport az egyenlő legyen az egészséggel, egyre több kaposvárinak tudjunk lehetőséget biztosítani arra, hogy mozogjon és sportoljon, ahhoz pedig mindig példaképek kellenek - válaszolta Kaposvár polgármestere.

Szita Károly azt is elmondta: a város több mint 63 millió forintos támogatása mellett infrastruktúrális fejlesztésekkel is segíti az egyesület sikeres szereplését. Ilyen beruházás például a Németh István Program részeként majdnem ötmilliárd forintból épülő Kaposvár Aréna is.

Címkék: belfry, szponzor, kaposvári kosárlabda klub, sport