Az Andráshida legyőzésével és az Ajka vereségével, egy körrel az NB III. Nyugat csoportjának vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén a Kaposvári Rákóczi FC a Veszprém megyei üldözőkkel szemben. A bajnoki címet szerző együttes így elérte legfőbb célját és feljutott az NB II-be, a játékosok válláról pedig egy nagy teher került le ezzel.

Az andráshidai meccsre a kaposváriak védője, Lakatos Gergő így emlékszik: "a második félidő vége felé már néztük a kispadot, ott már tudták az eredményt, hogy az Ajka vesztésre áll. Akkor már azért kicsit örültünk, hogy meglehet a feljutás. Aztán mikor tényleg lefújták a meccset, tudta mindenki, hogy az Ajka kikapott, mi nyertünk, úgyhogy hogy feljutott a csapat. Nagyon örültünk, hazafelé volt is egy kisebb fajta ünneplés."

Persze a fiúk nagyon nem engedhették el magukat, hiszen a bajnokságból egy forduló még hátra van. Az utolsó körben a már bajnok zöld-fehérek a kiesés elől menekülő Szabadkikötőt fogadja. A THSE nyilván a három pontot akarja majd, a Kaposvár epdig győzelemmel ünnepelné a feljutást hazai közönség előtt.

Ősszel a Rákóczi 7-1-re nyert a Szabadkikötő otthonában. A fővárosi együttes viszont ezúttal biztos harciasabb lesz, mondta stábunknak Sóron Tibor, a somogyiak támadója: "úgy gondolom, hogy abból a meccsből, amit ott játszottunk, nem lehet kiindulni. Ez sokkal jobb csapat annál, mint amit akkor ellenünk mutattak. Ráadásul, azért nem teljesen tét nélküli nekünk sem ez a meccs, úgyogy állunk elébe!"

A vasárnapi, Kaposvári Rákóczi FC - THSE Szabadkikötő mérkőzés 17:30 perckor kezdődik. A találkozóra ingyenes lesz a belépés. A meccs után vehetik majd át érmeiket a játékosok, és a szakami stáb tagjai, a klub pedig közös ünneplésre várja szurkolóit a ceremónia után. A találkozót ezúttal is élőben közvetítjük.

Címkék: szurkoló, bajnok, Rákóczi, Kaposvár, sport