A 2018-as Kapospont Kupán a torna kilencéves története során először a Katolikus Gimnázium és a Noszlopy, a Közgazdasági csapata is a négyes döntőbe jutott.

Az első elődöntőben az Építőipari remek mérkőzést vívott a Közgazdaságival, végül 3-3 lett a végeredmény, így jöhettek a büntetők. Ebben a Közgaz volt higgadtabb, így 3-1-re ők nyerték a párharcot és készülhettek a fináléra.

A másik ágon a Katolikus Gimnázium az első félidőben remekül helytállt a Gépész ellen, utána azonban összezuhantak és nem bírták már erővel, így kijött a nagyobb tudás, és végül 8-0-ra lelépte ellenfelét az Eötvös.

A bronzmérkőzésen aztán az Építőipari szívta fel magát jobban, és hát pihentebbek is voltak az Építős fiúk, így könnyen, 9-3-ra hozták a mérkőzést a Katolikus ellen, és átvehették a bronzérmeket.

A döntőben először puhatolózó játék folyt, a zuhogó eső és a rendkívül csúszós játéktér megtette hatását, sok hiba csúszott a játékba és több volt a rossz megoldás. Ennek ellenére újra beindult a Gépész gólzsákja, és Halász mesterhármasa azt jelentette, hogy eldőlt az aranyérem sorsa. Végül 5-0-ra nyertek az Eötvös diákjai, és megérdemelten vehették át az aranyérmet.

A különdíjakon a döntős csapatok osztoztak, a Noszlopy hálóőre, Táskai Bence lett a legjobb kapus, a torna gólkirálya címet pedig imponáló teljesítménnyel, 17 találattal Halász Roland, a tornagyőztes Eötvös csatára érdemelte ki.

Elődöntő: Noszlopy-Építőipari 3-3 büntetőkkel 3-1 G.: Nagy G., Carlos, öngól, ill. Nagy A., Szöllői, Bor. Eötvös - Katolikus 8-0 G.: Halász 4, Mayer 2, Lőczi, Orsós.

A 3. helyért: Építőipari-Katolikus 9-3 G.: Nagy A. 4, Bor 3, Szöllősi, Begovácz, illetve Mogyorósi, Rákóczi, Ferencz.

Döntő: Eötvös-Noszlopy 5-0 G.: Halász 3, Orsós, öngól

Végeredmény:

1. Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

2. Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnáziuma

3. Kaposvári SZC Lamping József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

4. Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Címkék: KaposPont, torna, középiskola, kupa, diák, döntő, labdarúgás, sport