Jó iramban kezdődött a találkozó, melynek első lehetősége a Kaposvár előtt adódott. A 15. percben Szakály Attila oldalszabadrúgása után a felfutó Ur László fejelt nagy helyzetben fölé. A hazaiak első lehetősége Pallagi Gábor nevéhez fűződik, akinek kapáslövése kevéssel kerülte el Slakta Balázs kapuját. A Rákóczi egyre többet jutott el a hazaiak kapujához, majd a 27. percben a vezetést is megszerezte. Ivancsics Gellért szöglete után, a visszafejelt labdát Szakály Attila bólintotta a kapu jobb oldalába.

Nem sokkal később jött az újabb vendégtalálat. Ivancsics Gellért szögletét követően Kollega Krisztián lövésébe még beleléptek, majd Ur László passzolt Lakatos Gergőhöz, aki higgadtan lőtte ki a jobb felsőt. A szünet előtt könnyedén tovább növelhette volna előnyét a Kaposvár, de Ivancsics Gellért közeli lövésénél nagyot védett Kertész Ferenc.

A második játékrész elején Ivancsics Gellért gyorsan elvégzett szabadrúgását követőn Sóron Tibor lépett ki a védők közül, már Kertész Ferencet is kicselezte, de kisodródott helyzetből a kapufát találta el. Pár perccel később Ivancsics Gellért előbb lábbal majd fejjel veszélyeztetett. Előbb fölé lőtt, majd Kertész Ferenc védett nagyot, akárcsak Andorka Péter kísérleténél. A hazaiaknál a csereként beálló Tárkányi Gergő harcolt ki egy büntetőt, amit értékesíteni is tudott. Így hiába alakított ki sokkal több helyzetet a Rákóczi, jött a szépítés. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de újabb gól már nem született.

A Kaposvári Rákóczi zsinórban a hetedik meccsén aratott sikert, s nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Érdi VSE–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (0–2)
Érd, 400 néző. V.: Molnár A. (Hofbauer, Kulman).

Érdi VSE: Kertész – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Pintér N. – Koós (Kalmár, a szünetben), Hegedűs N. (Tárkányi, a szünetben), Pallagi, Kónya B. – Balázsovics (Pál, 76. p.), Németh G. Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Nagy J., Ur, Lakatos G., Fodor M. – Szakály A., Godzsajev – Sóron (Sárközi K., 59. p.), Ivancsics (Nagy K., 72. p.), Kollega K. (Böjte, 79. p.) – Andorka. Vezetőedző: Deákvári Antal. Edző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Tárkányi (68. p. – 11-esből), illetve Szakály A. (27. p.), Lakatos G. (35. p.).

Sárga lap: Lakatos G. (28. p.), Sóron (38. p.), Szakály A. (57. p.).

Címkék: Érd, NB3, rangadó, győzelem, Rákóczi, labdarúgás, Kaposvár, sport