Az előző heti csornai siker után a Pápa ellen is begyűjtené a három bajnoki pontot a Kaposvári Rákóczi FC.

Remélem, hogy lökést ad a csapat számára a csornai győzelem – fogalmazott Waltner Róbert, a csapat edzője. – Hazai pályán játszunk, szeretnénk kiszolgálni a közönségünket. Bizakodva várom a mérkőzést, remélem, hogy magabiztos játékkal otthon tudjuk tartani a három pontot. A srácok egész héten jól teljesítettek az edzéseken, a Csornán elkövetet hibákat megpróbáltuk orvosolni. Hozzáteszem, Csornán több élcsapat is pontokat fog majd hullajtani, hiszen ősszel az Ajkát is sikerült legyőzniük.

A Rákóczi továbbra is vezeti a bajokságot, azonban az Érd kedden lejátszotta elmaradt mérkőzését, így pontszámban újra beérte a kaposváriakat, igaz egy mérkőzéssel többet játszott.

Az előny növelését a pápai együttes ellen kezdhetik el Waltnerék. A Veszprém megyei együttes a hatodik helyről várja a folytatást, mivel az előző héten vereséget szenvedett a III. ker. TVE ellen.

A pápaiak eddigi 17 mérkőzésükből kilencet nyertek meg, emellett egy döntetlen és hét vereség szerepel a nevük mellett. A pénteki találkozón a Nyugati csoport két legeredményesebb támadója is szerepet kap majd.

A Pápa csatára, Szabó Zsolt 13 góljával vezeti a góllövőlistát, őt a zöld-fehérek támadója, Sóron Tibor követi tíz találattal.

A kaposváriak szakmai stábja több játékosra sem számíthat sérülés miatt. Vachtler Csaba, Hadaró Valentin, Nagy Krisztián, Borsi Bence és Herzsenyák Áron sem léphet pályára pénteken, de Böjte Patrik játéka is kérdéses.

Címkék: Pápa, Kaposvári Rákóczi, labdarúgás, sport