Öt olyan szervezet képviselői írták alá az adományozási szerződéseket, melyeket a Jótékony Hendikep futás résztvevői támogattak. A minden hónap utolsó csütörtökén rendezett verseny 10 hónap alatt csaknem 100 embert mozgatott meg.

- Jelen pillanatban is, a folyamatosság érdekében, van egy rajtlista és jogosultsági sorrend, ebben az látszik, hogy több mint 80 futó a mai napon is jogosult arra, hogy a Jótékony Hendikep folytatásában részt vegyen - jelentette be Péter Attila, a Jótékony Hendikep szervezője.

Kaposvár alpolgármesterének felajánlásával együtt összesen 250 ezer forint támogatás gyűlt össze az érintett egyesületeknek.

Dér Tamás hozzátette: a jótékonyság mellett a Városliget népszerűsítése miatt is fontos volt a versengés.

- Nagyon fontos volt, hogy a Városligetet minél többen megismerjék, hogy minél többen sportolásra használják - tette hozzá Dér Tamás.

Tavaly márciusban mi is ellátogattunk az egyik futásra!

Az idei támogatott szervezetek között a Compass Egyesület is ott van, amely aktívan részt vesz majd a futásokon.

- A mai nap eljött velem egy olyan spanyol fiatalember is, aki már részt vett futóként is ezen a sportrendezvényen, és a többiek közül egy másik fiatal, aki litvániából érkezett, ő a Desedánál rendezett sportrendezvényenek vett már részt több alkalommal - mondta Eglyné Katona Andrea, a Compass Egyesület elnöke.

A verseny az indulók körében is nagy népszerűségnek örvendett.

- Körülbelül 60 ilyen hendikep futáson vettem részt, és nagyon jól éreztem magam ezeken a futásokon, nagyon motivált, hogy ezekre felkészüljek - válaszolta dr. Ureczky József.

A hendikep futás január utolsó csütörtökén folytatódik.

Címkék: jótékony hendikep, jótékonyság, futás, támogatás, kaposvár, sport