Egy súlyos vereséggel zárta a tavalyi évet Pakson a Kaposvári KK. A somogyiak kereken 30 ponttal kaptak ki az ASE csarnokban, a csapatnál azonban már előre tekintenek.

- El kell felejtenünk azt a meccset, mintha meg sem történt volna, és jobban kell hinnünk magunkban, mint bármikor eddig, ennél tényleg már csak jobb jöhet - tért ki Spica a paksi mérkőzésre.

A KKK-nál az új év változást is hozott. A klub közös megegyezéssel szerződést bontott Mo Evansszel, így az Alba elleni következő hazain minden bizonnyal három légióssal áll fel a Kaposvár, ami még szűkebb rotációs lehetőséget jelent Fekete Ádámnak.

- Szerintem ez egy jó változtatás volt, meglátjuk, ki jön majd helyette, azt még nem tudom, mikorra érkezik meg az új játékos. Természetesen, a következő meccs kicsit nehezebb lesz, de ez van, nem foglalkozunk vele, a száz százalékunkat adjuk, aztán meglátjuk, mire lesz majd elég az - vélekedett a KKK centere.

Spicáék szombaton a bajnokság legjobb formában lévő csapatát fogadják. A Fehérvár sorozatban nyolc győzelemnél jár jelenleg. Pedig a címvédőnél nehézkesen indult a szezon. Első öt meccséből csak egyet nyert meg a csapat, azót viszont szárnya kapott Dzunics Braniszlav legénysége.

A szezon közben az Albától érkező Tóth Péter a KKK játékosai közül a legjobban ismerheti a fehérváriakat. Szerinte támadásban kellene lelassítani az Albát ahhoz, hogy legyen esély a bravúrra.

- A fő játékerejük a gyorsaság. Minél gyorsabban próbálnak játszani, minél több gyorsindítást akarnak játszani, minél gyorsabban befejezni a támadásokat, külső, belső pozíciós játékokat erőletni - foglalta össze Tóth Péter.

Érdekesség, hogy hiába a jó forma, Fehérváron is történt változás a keretben. Az Alba vezetősége szintén szerződést bontott egy légiósával: az amerikai Derrick Fenner már nem lesz ott a Kaposvár ellen felálló csapatban. A KKK elgutóbbi hazai meccsén, a Szeged ellen megszakadt egy sorozat, hiszen Hendleinék lezárták hét meccs óta tartó rossz szériájuk. Hogy a soron következő hazai találkozón is megszakad-e egy sorozat, nevezetesen az Alba győzelmi szériája, az a szombaton, 18 órakor kezdődő találkozón kiderül. A mérkőzést szokásainknak megfelelően ezúttal is élőben közvetítjük oldalunkon.

Címkék: fehérvár, alba, kkk, győzelem, sport