Megtartotta évzáró gálaestjét a Magyar Röplabda Szövetség, amelyen fény derült arra, hogy kik lettek az év legjobbjainak, további díjak is átadásra kerültek, felköszöntötték az idén kerek évszámú születésnapjukat ünneplő egykori kiváló röplabdázókat, illetve emlékeztek az idei és a 40 évvel ezelőtti sikerekre is. Kaposvárra, Somogyba ezúttal is több elismerés jutott.

Legjobb felnőtt férfi teremröplabda játékos és közönségdíjas: Keen Cameron

A mindössze 20 éves játékos ebben az évben valósággal berobbant a legjobbak közé: egyik pillanatról a másikra a Fino Kaposvár első számú feladója lett, s a somogyi csapattal megnyerte a felnőtt és a junior bajnokságot is. Meghívót kapott az újjá formálódó felnőtt válogatottba is és az Európa Liga során már a kezdőcsapat biztos pontjává vált.

null

Legjobb utánpótlás férfi teremröplabda játékos: Horváth Kristóf

Az ősszel már a Fino Kaposvárban szereplő 18 éves ütő tavasszal még a HÉP-Kecskemét tagjaként lett bronzérmes a Magyar Kupában és nyert aranyérmet az ifjúsági bajnokságban. Emellett korosztályos válogatottunk egyik legjobbja volt a győri Európa-bajnokságon és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is.

null

Legjobb utánpótlás férfi teremröplabda edző: Varga Péter

Több mint egy évtizede meghatározó alakja a kaposvári utánpótlás-nevelésnek, irányításával a klub számtalan korosztályos bajnoki címet szerzett, többek között az idei Országos Serdülő Bajnokságon is az ő irányításával győztek. Megannyi válogatott játékos nevelőedzője.

null

MRSZ emlékplakett: Nagy Zoltán

Évtizedek óta Nagybajomban neveli a tehetségesnél tehetségesebb röplabdázókat. Ennek a munkának az elismeréseképpen kapja az MRSZ emlékplakettjét.

Elnöki különdíj

A Magyar Röplabda Szövetség először tavaly részesítette Elnöki különdíjban azon városok polgármestereit, amelyek megnyerték a férfi és a női bajnokságot. A díjazottak nem változtak tavaly óta, hiszen a bajnokcsapatok megvédték címüket.

Férfi bajnokcsapat városának, Kaposvár polgármesterének – Szita Károly

Női bajnokcsapat városának, Békéscsaba polgármesterének – Szarvas Péter

Születésnaposok, 60 éves:

Demeter György – 1979 és 1989 között 201 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak, játékosként két Európa-bajnokságon vett részt. Ezt követően sikeres edzői pályafutást tudhat maga mögött, amelyet Kaposváron és Kazincbarcikán számos bajnoki cím és Magyar Kupa-siker fémjelez, jelenleg is a somogyi bajnokcsapat mestere. De volt ő török bajnok is, két alkalommal pedig a férfiválogatott szövetségi kapitánya, s ő irányította a mieinket a 2001-es Európa-bajnokságon.

Minden díjazottnak gratulálunk!

Címkék: varga péter, demeter györgy, Magyar Röplabda Szövetség, keen cameron, gála, kaposvár, sport