A Kecskemét ellenihez képest ismét változtatott kezdőjén Fekete Ádám. A kaposváriaknál ezúttal a csapatkapitány, Hendlein Roland maradt a padon, helyén pedig Baki játszott a találkozó elején. A változtatás eredményre vezetett kezdetben. Főként Mo Evansnek ment jól ebben a szerkezetben, a KKK amerikai hátvédje asszisztokkal, betörésből szerzett kosarakkal és egy triplával vétette észre magát. A hazaiaknál ráadásul Dunn is elsüllyesztett két hármast, így tőle mostanában meglepő módon, jól célzott kintről a Kaposvár. A házigazda végül 23-17-re meg is nyerte az első tíz percet.

Jól elkapta a rajtot a második negyed elején a KKK, Hendlein duplája után már a tízet súrolta a különbség, de Wirth Ádám egy triplával megakadályozta, hogy kétszámjegyű legyen a különbség. A Szedeák azonban nem tudta jobban megközelíteni ellenfelét, mi több, Evans ziccere és Dunn középtávolija után már 37-27 volt az állás a hetedik perc végén. Mandics ekkor időt is kért, de a Szeged képtelen volt pontot szerezni következő támadásaiból, Ivosev és Spica azonban a túloldalon igen, így alig másfél perccel később újra magához rendelte csapatát a vendégek trénere. A negyed hajrájában már csak Wirth tudott kosarat szerezni, így 41-29-es állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

Rendesen felrázhatta játékosait az öltözőben Mandics, mert a Szeged egy 7-0-s futással kezdett, így alig több mint két perc után időt is kért Fekete Ádám. A kaposváriak vesszőfutása azonban tovább folytatódott, a negyed derekához közelítve mindössze két pontot tudott szerezni a társaság, szemben a szegedi tízzel. Vészesen közel azonban nem tudták megközelíteni a Kaposvárt a vendégek, mert később az ő támadásaikba is több hiba csúszott már, Ivosev duplája és Dunn hármas után pedig ismét meglépett a KKK (48-39). Spica remeklésével folytatódott a meccs, előbb addig forgatta védőjét a palánk alatt, míg el nem szédült, majd szerzett közelről két pontot, később pedig egy középtávolit szórt be, s máris újra átlépte a tízet a különbség (52-41). Nagy gödörbe került a Szeged, a 10-2-es kezdés után 15-3-ra vesztették el Csiricsék a negyed második felét, így az utolsó játékrésznek magabiztos előnnyel fuhatott neki a Kaposvár (58-42).

A végjátékra állandósult a tizenöt-húsz pontos kaposvári vezetés, s mindkét oldalon pályára kerültek olyan játékosok is, akik addig kevesebben játszottak. A hazaiak végül összességében megérdemeltnek mondható győzelmet arattak, hiszen végig kontrollálták a meccset, jól tripláztak, és küzdöttek-hajtottak a sikerért - írja a bb1.hu.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák

Uploaded by KaposPont on 2017-12-16.

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 76–60 (23–17, 18–12, 17–13, 18–18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok,
V.: Pálla Z., Boros T., Kulcsár T. (Forrai S.)

Kaposvár: Dunn 27/15, Evans 16/6, Baki -, Ivosev 11, Spica 14. Csere: Hendlein 6, Tóth P. 2, Bogdán -, Hock -.

Szeged: Boltics 5, Vágvölgyi 5, Csirics 6/3, Kovács Ád. 10, Sulovics 17/3. Csere: Révész -, Wirth 15/6, Kerpel-Fronius G. 2, Bonifert -.

Címkék: szedeák, kkk, győzelem, sport