A motokrossz versenyszezon minden évben a nagy presztízsű csapatversennyel zárul, ahol háromfős alakulat mérkőznek meg egymással. A versenyzők egyéni helyezései összeadódnak, így alakul ki a végső sorrend három futam után. Minden évben nagy érdeklődés övezi ezt az eseményt, ahol nem csak hazai versenyzők és csapatok, hanem külföldi vendégszereplők is elindulhatnak.

Idén a hazai motokrossz egyik fellegvára, Tápióbicske adott otthont a csapatversenynek. A helyszínen kétezer néző szurkolta végig Szvoboda Bence és a HTS Team diadalmenetét. Páratlan szezont tudhat magáénak a somogyi krosszos, hiszen Csehországban elhódította a bajnoki címet, amiért hét éve dolgozik, és nemzetközi szinten további fényes eredményeket ért el. Ez a páratlan eredménylista most kiegészült a csapatbajoki titulussal.

Tápióbicskén senki sem tudott Szvoboda nyomába érni, minden edzést és futamot megnyert, amiben elindult, ezzel a teljesítménnyel pedig felvezette csapatát a dobogó legmagasabb fokára. Szvoboda mellett csapattársa, Hugyecz Erik (25) is nagyot motorozott, egy első és egy harmadik helyezéssel járult hozzá a végső diadalhoz, a versenyt sérülten vállaló harmadik ember, Varga Imre (17) pedig egy harmadik és egy hatodik helyezéssel biztosította be a HTS Team első számú csapatának győzelmét.

 - Áldás számomra ez az év, pályafutásom legsikeresebb szezonja volt. A dobogó legmagasabb fokán, sérülés nélkül mondhatok neki búcsút. Idén 23 versenyen indultam, amiből 13-at megnyertem, és csak 7-en nem tudtam dobogóra állni. A csapattársaim is minden elismerést megérdemelnek, mert a végéig küzdöttek, nélkülük én egyedül kevés lettem volna ehhez a diadalhoz. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részese volt az idei szezonomnak. Most már tényleg elérkezett a pihenés ideje, de fél szemmel már 2018-ra tekintek, mert szeretnék még ennél is sikeresebb évet zárni jövőre - tette hozzá Szvoboda Bence.

A HTS Team ötödik alkalommal hódította el a csapatbajnoki serleget, ezzel beérte a győzelmi örökranglistán a hazai motokrosszozás két legendás, már megszűnt egyesületét, a Surján SE-t és a Kawasaki Magyarország SE-t.  A tápióbicskei dobogón a Motoaction Monpet Team, és a HTS Team második számú alakulata ünnepelhetett.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

MAMS Motokrossz csapatverseny, végeredmény:

1. HTS Team I. (Varga Imre, Hugyecz Erik, Szvoboda Bence) - 15 pont

2. Motoaction Monpet Team (Roland Edelbacher, Szőke Márk, Vaclav Kovar) - 21 pont

3. HTS Team II. (Jakob Kristóf, Kerese Gábor, Kiss Márk) - 51 pont

4. Varmodo MK Svédország (Elias Thor, Daniel Helström, Martin Kaller) - 55 pont

5. DSF Extrém SE (Denis Polas, Pergel Márk, Déczi Balázs) - 55 pont

Címkék: Szvoboda Bence, csapat, motokrossz, bajnokság, sport