Új lovával készült az egyéni kűr előtt Bence Balázs. A kaposvári lovastornász jó előjelek mellett várhatta az országos bajnokság hajráját.

- Most jó reményekkel indulok, hiszen a ló az nagyon jó, saját lóról van szó. Az előző két fordulóban is nagyon jó volt már vele versenyezni, kicsit meg is lepődtünk, hiszen nem ezt vártuk. Reméljük, hogy jövőre is ilyen jól fog teljesíteni és a következő szezont is vele tudom végigcsinálni - mondta a verseny előtt Bence Balázs, a Lovasakadémia SC sportolója.

Bence Balázs mellett Somogyi Eszter is aranyesélyesként állt rajthoz a felnőttek mezőnyében.

- Lehet, hogy országos bajnok leszek. Reméljük a legjobbakat, de azon a kűron még sok fog múlni, hiszen az ellenfél is nagyon jó, úgyhogy majd meglátjuk. A felkészülés erre a versenyre nem volt teljesen rendben, hiszen nagyon keveset tudtam edezni. Korábban még nyáron, amikor az Eb-re készültünk, akkor elég keményen edzettünk, úgyhogy remélem, hogy azokból a tartalékokból maradtak - tette hozzá Somogyi Eszter.

A Pannon Lovasakadémia versenyzői, Sáripuszta Hadfi segítségével tökéletes kűrt mutattak be az ítészeknek és a közönségnek. Így nem csoda, hogy a gyakorlatok után elégedetten értékelt a sportolók edzője.

- Szerintem nagyon jól sikerült, nagyon izgultunk az új ló miatt. Végre úgy néz ki, hogy van egy olyan lovunk, amivel Balázs és Eszter nemzetközi szinten is tud majd versenyezni, várakozásaimon felül jól szerepelt, úgyhogy ennek megfelelően a fiatalok is jó produkciót mutattak be. Remélem, hogy két országos bajnoki címet szereztünk ezáltal - mondta Villányi Krisztina.

A várakozások végül beigazolódtak, hiszen Bence Balázs és Somogyi Eszter is felnőtt magyar bajnoki címet szerzett. Rajtuk kívül a fiatalok is kitettek magukért.

Nézzék vissza a fiatalok, Bence Balázs és Somogyi Eszter bemutatóját!

További eredmények:

- Jezerniczky Nóra és Kovács Hanna, junior páros ezüstérem,

- Jezerniczky Nóra, gyermek kategória, bronzérem,

- Szabó Kitti ifjúsági kategória 4. hely,

- Kovács Hanna 6. hely.

A kisebbeknél B kategóriában Porcsa Lenke bronzérmes, C kategóriában Szita Anna szintén bronzérmes, Cseh Zalán negyedik, Cseh Kornélia ötödik lett. 

Kászonyi Luca amatőr lovas II. korcsoport ezüstérmet, a Porcsa Lenke-Szita Anna páros hatodik, a C csapat pedig aranyérmesként zárt.

Címkék: somogyi eszter, bence balázs, lovastorna, aranyérem, bajnokság, sport