A magyar kettős az ezüst világbajnoki vándordíj mellé a súlyos tömör ezüst sombrerót is megnyerte - ez a különleges trófea azt a párost illeti, amely a két legrosszabb futameredménye kiejtése nélkül is a legjobb eredményt éri el.

 A 102 hajó részvételével az olaszországi Scarlinoban megrendezett vb utolsó, szombati napjára is maradt izgalom bőven. Az utolsó, kilencedik futamot nyolc pont előnnyel kezdték Majthényiék a második helyen álló Schwarz-Kirst páros előtt, és mivel a három döntő futamból is volt egy második kieső, így egy feladatuk volt csupán: a német hajó előtt kellett végezniük az utolsó futamban.

null

A csata már a rajt előtt megkezdődött, a magyar páros aztán az első cirkálószakaszban is biztosan vezetett, ötödikként vették az első bóját, a németek huszadikként kerültek. Innen már kicsit nyugodtabban lehetett vitorlázni, figyelni a többiekre is, ezzel meglett a futam második hely, a németek tizennyolcadikak lettek, a dán Jorgen és Jakob Bojsen-Möller páros pedig nyert. Ezzel a dánok feljöttek az összetett 3. helyre. A 2017. évi  világbajnok tehát Majthényi Szabolcs és Domokos András lett, az ezüst a német Hans-Peter Schwarz – Roland Kirst, a bronz pedig a dán Jorgen és Jakob Bojsen-Möller párosnak jutott.

Címkék: páros, vitorlázás, világbajnok, sport