A kaposváriak augusztus közepén álltak munkába, másfél héttel később pedig, az újonc Szombathely otthonában kezdték a tesztmérkőzések sorát, az összehangolódás jegyében. Az NB I-es női röplabdázókra ezután keményebb edzések vártak, a saját rendezésű 1. MCM Kupán aztán éles helyzetben is kipróbálhatták a tréningeken gyakoroltakat.

„A szombathelyi edzőmérkőzésektől azt vártam, függetlenül az eredménytől, hogy kicsit csiszolódjunk össze. Az volt ugyanis az első olyan alkalom, amikor csapatként együtt dolgoztunk a pályán, mert azt megelőzően erőnléti, illetve labdabiztonságot szolgáló edzések voltak. A következő heti programban egy picivel több csapatgyakorlat szerepelt, én pedig bízom benne, hogy a feladók, az ütők és a nyitásfogadók még  jobban összeszoknak a felkészülési találkozókon. A bajnokság október 13-án kezdődik, de addig lesz még dolgunk bőven. A lányok nagy kedvvel és lelkesen dolgoznak nap mint nap, sokan nyitottak az új dolgokra, és a régi játékosok is mindent beleadnak, hogy egy ütőképes, jó csapat álljon össze” – fogalmazott Zarka Péter vezetőedző, aki a második idényét kezdte el augusztus közepén a Diamant kispadján. 

Csitáriékra az 1. MCM Kupán elsőként a magyar bajnokság előző kiírásának nyolcadik helyezettje, a Penta Gödöllő várt, és a két együttes összesen hat, egyenként 15 pontig tartó játszmát váltott egymással. A kaposváriak végül 5:1 arányban bizonyultak jobbnak.

 

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

Jól teljesítettek a lányok a hazai rendezésű 1.MCM Kupán. A ŽOK Kema Puconci elleni mérkőzés után Leidgeb Noémi és Háfra Dominika mesélt az elmúlt két nap tapasztalatairól, de az eddigi kaposvári...

„Több távozónk is volt, de a csapat magja megmaradt – mondta a csapat vezetőedzője, Borkovits Zoltán. - Én nagyon pozitívnak értékelem a változásokat, úgy érzem, emberileg a csapat már most sokkal előrébb tart, mint tavaly ilyenkor tartott, vagy tarthatott. Úgyhogy én nagyon pozitívan várom ezt az évet.”

Másnap megérkezett a szlovén élvonalban szereplő, válogatott játékosokat is a soraiban tudó ZOK Kema Puconci csapata, amely az időközben Lakatos Enikővel és Lutter Eszterrel megerősített Gödöllőtől három, a Diamanttól pedig négy szettben kapott ki a Kodály iskola sportcsarnokában.

Az új évadban az első hat közé kerülést megcélzó kaposváriak a folytatásban is nemzetközi mérkőzésekkel készülnek majd a tétmeccsekre: a jövő szombaton a Horvát Kupa ezüstérmese, a ZOK Osijek együttese látogat a somogyi megyeszékhelyre, a hónap közepén pedig háromnapos tornára utazik majd a társaság Bosznia-Hercegovinába.

Címkék: diamant, torna, győzelem, sport