A felkészülés második hetének végén egymás után rögtön három előkészületi mérkőzés vár az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapatára Szombathelyen.

Zarka Péter vezetőedző együttese az újonc otthonában pénteken 19 órakor, majd szombaton 10 és várhatóan 16 órakor lép pályára.

A nyári szünetben megerősödött és múlt hétfő óta lelkesen készülő társaság tagjai az előttünk álló hétvégén végre meccseket is játszhatnak. A napi két (időnként három) megterhelő edzés után minden bizonnyal nagy élmény lesz majd mérkőzés-szituációkban is bizonyítani a szakmai stábnak. Zarka Péter vezetőedző elmondta: a felkészülési időszak nyolc hetében minél több találkozót szeretne vívni a csapattal, hogy a lehető legjobban megismerje új játékosait, a régiek pedig szokjanak össze az érkezőkkel. Az első ellenfél az élvonal újonca, a Szombathelyi Haladás lesz, és a két együttes egymás után háromszor is megmérkőzik egymással a vasiak otthonában. Érdekesség, hogy a zöld-fehérek már két szerb légióst szerződtettek és az elmúlt évadot Somogyban töltő Bagyinka Fanni is őket erősíti már. Ráadásként, a Diamant ellen két amerikai centert is tesztelnek majd.

Közben körvonalazódik a kaposváriak további felkészülési programja is. Immár biztos, hogy szeptember első hétvégéjén az NB I-es Penta Gödöllő és a szlovén élvonalban szereplő ZOK Kema Puconci lesz a Diamant ellenfele nemzetközi felkészülési tornán, egy hétre rá pedig a horvát kupa ezüstérmese, a ZOK Osijek teszi tiszteletét a somogyi megyeszékhelyen. Szeptember közepén aztán egy háromnapos tornára utaznak Csitáriék Bosznia-Hercegovinába, Banja Lukába. A folytatásban sem unatkozik majd a csapat, ugyanis várhatóan újra megmérkőzik majd a Szombathellyel, és a tervek között szerepel egy előkészületi találkozó az Újpesttel is. A pontvadászat október 13-án rajtol majd.

Címkék: edz, felkészül, Zarka, Diamant, sport