A díjugrató csapatverseny utolsó fordulójához érve Nagy-Britannia és Írország holtversenyben állt még 4-4 hibaponttal, mögöttük Svédország következett 5 hibaponttal. Végül ír győzelem született, őket a brit és holland csapat követte a dobogón. A tavalyi évhez képest - bár az angol válogatott eggyel feljebb tudott lépni a dobogón, és ezüstéremmel zárta a 2017. évi Póni Európa-bajnokságot - a többi csapat nem tudta megőrizni érmes helyét. Nagyon izgalmas és szoros versenyt láthattak az érdeklődők, a lovasok összesen három pályát lovagoltak.

Az ugró versenyszámok az egyéni érmek tekintetében is fontosak voltak, hiszen a legjobb 30 lovas jutott tovább a vasárnap megrendezésre kerülő döntőbe. Az egyetlen magyar versenyző, Bosits Bíborka a 46. helyet érte el az erős mezőnyben. 

Lucie-Anouk Baumgürtel nyerte a díjlovaglás egyéni versenyszámát, így idén Németország örülhet az Európa bajnoki címnek. 

A brit Georgina Herrling lett a lovastusa Európa bajnok, aki mindhárom számban az első helyen végzett. Az ezüstérmet honfitársa Saffron Osborne vehette át, aki szintén hibátlanul lovagolt a szombati díjugrató versenyszámban, és így a két nap utáni harmadik helyről lépett előre a dobogó második fokára. A francia Liloi Lourde Rocheblave a terep után a negyedik helyről várta a szombati díjugratást, amit egy verőhibával teljesített, és így végül bronzérmes lett. A francia csapat tagjai a 3., 4. és 5. helyen végeztek egyéniben, így az Európa bajnoki csapat aranyat is megszerezték Nagy-Britannia és Írország előtt. 

Vasárnap délelőtt a díjlovaglók fejezik be küzdelmüket, 14 óra 30 perces kezdettel pedig a díjugratók egyéni döntője zárja a rangos nemzetközi viadalt. A belépés az utolsó napon is ingyenes.

Címkék: lovastusa, díjlovaglás, díjugratás, póni, Európa-bajnokság, lovasakadémia, egyetem, Kaposvár, sport