A díjlovasok egyéni versenyében összesen 63 induló próbált szerencsét a héten, és négy magyar fiatal is ott volt az erős nemzetközi mezőnyben. Rapi Kitti végül a 19. helyen végzett, Iván Hanna a 23., Nagy Panka a 25., Lázár Zsófia pedig a 39. helyet szerezte meg. A csapatversenyt Magyarország a 16 induló nemzet közül a nyolcadik helyen zárta.

Vasárnap ugyancsak a díjlovasoké volt a délelőtt az év legrangosabb magyarországi lovas eseményén, és a csapat-, valamint az egyéni viadal izgalmai után ezúttal már csak a legjobb 19 versenyző mutathatta be zenés gyakorlatát. Ebben a versenyszámban ismét csak a mindössze 13 éves Lucie-Anouk Baumgürtel hódította el az első helyet, megszerezve ezzel a csapat- és egyéni küzdelmekben elhódított elsőség után a harmadik Európa-bajnoki címét Kaposváron. A német sportoló 81.55 százalékos eredménnyel zárt, és ráadásként megvédte tavalyi Európa-bajnoki címét. A második helyen a dán Louise Christensen végzett, míg a bronzérmet honfitársa, Sara Aagaard Hyrm szerezte meg. A 19 fős döntőbe egyedüli magyarként bejutó Rapi Kitti Krisztina 69.4 százalékos teljesítménnyel fejezte be a versenyt.

Díjlovaglás - Egyéni verseny (63 induló):

Európa-bajnok: Lucie-Anouk Baumgürtel (Németország, Zinq Massimiliano FH nevű lován) 77,366 százalék, 2. Louise Christensen (Dánia, Vegelins Goya) 76,195, 3. Jana Lang (Németország, NK Cyrill) 74,707 … 19. Rapi Kitti Krisztina (Magyarország, Da Vinci) 68,268 … 23. Iván Hanna (Magyarország, Equestricons Epiascer) 67,781 … 25. Nagy Panka (Magyarország, Dano’s Miracle KS) 67,536 … 39. Lázár Zsófia (Magyarország, Jazzo) 65,293).

Díjlovaglás - Egyéni, zenés kűr (19 induló):

Európa-bajnok: Lucie-Anouk Baumgürtel (Németország, Zinq Massimiliano FH nevű lován) 81,55 százalék, 2. Louise Christensen (Dánia, Vegelins Goya) 79,6, 3. Sara Aagaard Hyrm (Dánia, Der Harlekin B) 77,4 … Rapi Kitti Krisztina (Magyarország, Da Vinci) 69,4.

A díjlovaglók egyéni döntője után a díjugratók mezőnyében is eldőlt a végső helyezések sorsa a kaposvári Pannon Lovas Akadémián megrendezett póni Európa-bajnokságon. A vasárnapi döntőbe a népes mezőny legjobb 30 lovasa jutott be, és izgalmas küzdelem után alakult ki a sorrend. Az írek ezúttal is bizonyítottak: a csapat-elsőség után néhány nappal újra kiderült, hogy ebben a műfajban ők a legjobbak napjainkban. Az aranyérmet Harry Allen nyakába akasztották, a második helyet honfitársa, Kate Derwin szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig a svéd Cora Hirn állhatott fel. Érdekesség, hogy az eredményhirdetés során az ezüstérmes Derwin énekelte el az ír himnuszt.

„Néhány évvel ezelőtt a bátyám, most pedig én szereztem EB-aranyérmet ami nagy-nagy boldogság számunkra. Jól éreztem magam Kaposváron, és örülök, hogy sikerült az élen végezni” - fogalmazott a boldog győztes, Harry Allen.

Az idei Európa-bajnokság egyetlen magyar ugrólovasa, Bosits Bíborka a 46. helyet szerezte meg.

Díjugratás, egyéni döntő:

Európa-bajnok: Harry Allen (Írország, Cassandra van het Roelhof nevű lován) 1 hibapont - 63,76 másodperc, 2. Kate Derwin (Írország, Cul Ban Mistress) 4 -58,76, 3. Cora Hirn (Svédország, Miskaun Harvey) 6 – 62,45.

Címkék: lovastusa, póni, díjlovaglás, díjugratás, lovasakadémia, egyetem, Európa-bajnokság, Kaposvár, sport