Megvédte címét a német díjlovas csapat a kaposvári Pannon Lovas Akadémián zajló póni Európa-bajnokságon. A jó erőkből álló együttes kiélezett verseny után végzett az élen 220,103 ponttal, Anna Middelberg, Julian Barbian, Jana Lang, Lucie-Anouk Baumgürtel összeállításban.

A második helyet Dánia szerezte meg, míg a bronzérmet Nagy-Britannia válogatottja érdemelte ki. A magyar csapat 199,950 ponttal a 8. helyen végzett 16 csapatot számláló, erős mezőnyben. Együttesünkben Iván Hanna, Nagy Panka, Lázár Zsófia és Rapi Kitti bizonyíthatta képességeit.

Szoros verseny végén, brit lovas került a lovastusázók Európa-bajnoki küzdelmének első helyére a nyitó szám, a díjlovagló feladat teljesítése után. A második és harmadik helyezett francia lovasok egy hibaponton belül követik Georgina Herrlinget. A csapatversenyt szintén a britek vezetik, megelőzve a francia és a német válogatottat.

Francia győzelem született a díjugratók első minősítő versenyszámában Camille Favrot jóvoltából. A nehéz pálya sok párosnak feladta a leckét, már az is nagy feladat volt, hogy az indulók alapidőn belül érjenek célba. Az egyetlen magyar induló, Bosits Bíborka a 48. helyen végzett. A csapatversenyben Franciaország áll az élen Nagy-Britannia és Hollandia előtt.

Szombaton és vasárnap már a döntők következnek a sorban. Szombaton a lovastusázók fejezik be háromnapos küzdelmüket, vasárnap pedig a díjlovaglóknál és a díjugratók között is kialakul az egyéni verseny végső sorrendje. A belépés ingyenes.

Címkék: díjugratás, lovasakadémia, díjlovaglás, lovastusa, póni, Európa-bajnokság, egyetem, Kaposvár, sport