Az U23-as (20-22 év) és a junior (18-19 év) korosztály ezúttal a fővárosban mérte össze tudását a bajnoki címekért. A bajnokság szenzációsan sikerült a Favorit AC atlétáinak. Az aranyakon öten osztoztak, ami szintén egyedülálló teljesítmény, hogy ennyi sportolójuknak sikerült a dobogó legmagasabb fokára állni.

Két elsőséget szerzett Bajnok Eszter aki hármasugrásban és távolugrásban is győzni tudott az U23-as korosztályban. Szintén kétszer állt a dobogó tetején a junior korosztályban Székács Máté, aki hármasugrásban utolsó kisérletével, nagyszerű egyéni csúccsal (15,01) nyert, majd másnap távolugrásban hatalmas meglepetésre, nagy ugrással (705) utasította maga mögé a mezőnyt. Kétszáz méteren is döntőbe jutott és ott végül a nyolcadik helyen végzett.

A további aranyakat is a juniorok szállították. A lányoknál Gyurka Borbála esélyeshez méltóan nyerte meg a hármasugrást, majd 100 és 200 méteren is a negyedik helyen ért célba.

A 400 méteres gátfutásban Szabó Boróka egyéni legjobbjával állhatott a dobogó harmadik fokára, mindössze hét századdal elmaradva az ezüstérmestől. A gát nélküli 400 méteren pedig a negyedik legjobb időt futotta a mezőnyben.

A junior fiúk 400 méteres gátfutásában Csizmadia Gábor szenzációs napot fogott ki és egyéni csúcsát több mint egy másodperccel megjavítva, nemzetközileg is jó időt futva nyerte élete első országos bajnoki aranyát. A rövidebbik gátfutó számban is jól futott és nagyot javítva legjobbján a negyedik helyen ért célba.

Két érmet is szerzett a dobó számokban Szabó Mátyás aki a súlylökésben utolsó kísérletével nyert bajnoki címet és szerzett még egy bronzot diszkoszvetésben.

Címkék: favorit ac, aranyérem, atlétika, kaposvár, sport