A somogyi fiatalok a fináléban a házigazdákat, a PMFC csapatát győzték le 0:1-re, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i, budapesti országos döntőjében.

A tornán idén bevezetett „fair play” díjat a Holler UNFC Dunaföldvár csapata érdemelte ki.

A kupát az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja, fővédnöke pedig Nyilasi Tibor, 70-szeres labdarúgó válogatott, tiszteletbeli nagykövete pedig Hevesi Tamás énekes és futballedző.

 

A Danone és az MLSZ Grassroots Program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért torna idén jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly mindössze 240 gyermek vett részt a programban, addig az idén 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében 1.152 gyermek vesz részt a tornán. A pécsi regionális elődöntőn a PMFC (PSN Zrt.), BFLA Kaposvár, a Mohácsi TE, a Szentlőrinc SE, a Paksi FC Kft., a Szekszárdi UFC, a Holler UNFC Dunaföldvár, valamint a Nagyatád FC csapatai versenyeztek egymással a regionális elsőségért.

 

Az idei torna különlegessége, hogy az abban résztvevő csapatok sportszer- és sportfelszerelés gyűjtéssel segítik a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő gyerek labdarúgókat.

 

A Danone Focikupa a Gyermekekért torna regionális elődöntői a szombati fordulókkal lezárultak. Az országos döntőt június 10-én, Budapesten rendezik meg, melynek tétje nem más, mint az, hogy melyik csapat képviselheti Magyarországot Amerikában, New Jersey-ben, ahol 32 ország U12-es csapata vesz részt a nemzetközi döntőben.

Címkék: focikupa, U12, Danone, BFLA, sport