A hosszú téli pihenőt követően újra benépesültek a Donneri Sportközpont salakos teniszpályái. A játékosok idén először a 19. Évadnyitó tornán ragadhattak ütőt.

- Idén az időjárás is segített nekünk, rengetegen indultak az egyéni számokban is, úgyhogy nevezőkből nem lesz hiány - mondta a verseny előtt Witz Viktória, főszervező.

A háromnapos viadalon a többségnek ez volt az idei első versenye, de volt olyan is, aki most próbálta ki magát versenyhelyzetben.

- Ez az első teniszversenyem, úgymond időben kezdtem el, 56 éves vaagyok, dehát semmit sem késő elkezdeni - mondta Hideg Sándor.

A Donner Sport Klub idei első versenyén nem csak helyi teniszezők próbáltak szerencsét. Többek között Pécsről is sokan érkeztek.

Egyéniben három kategóriában zajlottak a küzdelmek: 45 alatti és 45 feletti, valamint 60 év feletti korcsoportokban. A tornának viszont voltak egészen fiatal, gyakorlatilag serdülő korú indulói is.

Párosban Magyar Attila - Oláh András duó diadalmaskodott. A 45 év alattiak korcsoportjábban Solymosi Kristóf végzett első helyen, míg a 45 év feletti korosztályban Rácz Attila nyerte meg a tornát.

A 60 felettiek kategóriájában Horváth Zoltán vihette haza a győztesnek járó trófeát.

A Donner Sport Klub már másfél hét múlva, a május 27-28-ai hétvégén újabb tornát rendez, egész pontosan a hagyományos Old Boy kupát.

Címkék: donner sport klub, évadnyitó, tenisz, verseny