A közelmúltban rendezték az úszók LXVI. Országos Vidék Bajnokságát a Kecskeméti Fürdőben. A versenyen 42 egyesület 286 versenyzője állt rajthoz.

A Kaposvári Sportközpont- és Sportiskola 14 fővel indult a Vidék Bajnokságon, Meiszterics László vezetőedző kíséretével, ahol a 42 csapatból az előkelő 10. hellyel zárt a csapat az összesített pontversenyben. A péntek délutáni megnyitón részt vett Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és Kővári Sándor, a MÚSZ sportigazgatója is. A 3 napos bajnokságon 36 versenyszámban és 3 korcsoportban hirdettek eredményt.

Az egyéni számokban a Kaposvári Sportközpont- és Sportiskola legeredményesebb versenyzője a fiúk küzül a 13 éves Kardos Dániel lett, aki a 100, ill. a 200 méteres mellúszó számokban Országos Vidék Bajnoki címet nyert, az 50 méteres mellúszásban, ill. a 400 méteres vegyesúszásban 2. helyezett lett.

A lányok közül a 16 éves Varga Dominika volt a legeredményesebb, az 50 méteres pillangóúszásban Országos Vidékbajnoki címet szerzett, az 50 méteres, ill. a 200 méteres gyorsúszásban ezüst érmes lett, a 200 méteres vegyesúszásban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 17 éves Reisinger Dóra is Országos Vidékbajnoki címet nyert a 200 méteres hátúszásban, a 400 méteres gyorsúszásban ezüst érmet , a 400 méteres vegyes úszásban, ill. a 100 méteres hátúszásban pedig bronzérmet szerzett.

A Kasis úszók még további 26 döntős helyezést (4.-8. hely) értek el ezen a bajnokságon: Kardos Dániel, Varga Dominika, Reizinger Dóra, Tiba Benjamin, Kardos Eszter, Barabás Réka és Harsányi Dorottya.

Címkék: KASI, úszó, bajnok, sport