Látványos küzdelmeket láthattak a nézők a kaposvári serdülő kötöttfogású országos bajnokságon. A püspökladányi Kovács Erik szinte pillanatok alatt lerendezte soros ellenfelét.

A kaposvári Tóth Zsombor sem bízta a véletlenre a továbbjutását. Szentesi ellenfelét már nem először győzte le.

- Jól kezdtem, annak ellenére is, hogy volt egy kis hátsérülésem. Ezzel a gyerkkel többször is birkóztam és mindig sikerült elvernem - mondta Tóth Zsombor.

A Kaposvári Sportcsarnokban a serdülő korosztály legjobbjai mérték össze tudásukat. A verseny végeredménye a közelgő Európa-bajnokságon való részvételbe már nem szólt bele. A sportolók ettől függetlenül mindent kiadtak magukból a szőnyegen.

- Ebben a korosztályban ez egy nagyon fontos mérföldkő minden sportolónak, ugyanis ez az a szakasz az életükben, amikor legfejlődőképesebbek. Nagyon jó színvonalú versenyt láthatunk jelen pillanatban, hála Istennek sok indulóval és színvonalas mérkőzések vannak, felkészült versenyzőkkel - válaszolta Módos Csaba, a serdülő válogatott edzője.

A kaposváriak vezetőedzője már 1-2 dobogós helyezéssel is elégedett lett volna.

- Nem feltétlenül vagyunk ebben a korosztályban még azon, hogy mindenképpen bajnokságot kell nyerni, szerintem ma sikerülni fog és amiatt is örömteli ez a verseny, hogy mi rendezhetjük, mert ennek a korosztálynak Európa-bajnokságot rendeznek, ahová a KASI sportolója, Déri Dominik is továbbjutott - tudtuk meg Takács Lászlótól, a KASI birkózó szakosztályának vezetőedzőjétől.

Déri végül nagyon közel járt az aranyéremhez, ezúttal azonban meg kellett elégednie a második hellyel. Szintén ezüstéremmel zárt Tóth Zsombor, valamint Rézműves Patrik is, míg a kaposvári eredménysort Koleszár Gábor bronzérme tette teljessé.

Címkék: serdülő, országos bajnokság, birkózás, kaposvár, sport