- A mai célunk az, hogy megismertessük veletek a tollaslabdát egy kicsit közelebbről - a négyszeres magyar bajnok, Bogdán Nikolett röviden így foglalta össze a városi sportcsarnokban összegyűlt gyerekek számára rendezvényük lényegét.

A tollaslabda sokak számára ismert sportág, versenyszerűen azonban nagyon kevesen űzik hazánkban.

null

- Világhírű sportágról van szó, de Magyarországon nem elég híres ahhoz, hogy magától a gyerek eljöjjön sportolni, hiszen mindenki úgy emlékszik a tollaslabdára, hogy a strandon játszunk, pötyögünk egy kicsit - tette hozzá Bogdán Nikolett.

Az eseményt megtisztelte a többszörös korosztályos bajnok, Gradwohl Dániel is.

null

- Egyre több gyerek érkezik hozzánk, rengeteg helyre kell kimennünk, rengeteg munka van vele, de azt hiszem, hogy abszolút egy jó dolog. Szórólapok nem jártak annyira sikerrel, ki kell menni, meg kell mutatni és akkor jönnek a gyerekek - foglalta össze tapasztalatait a Multi Alarm SE játékosa, Gradwohl Dániel.

A fiatalok a játékos feladatok mellett, leginkább azt várták, hogy élesben is kipróbálhassák a tollaslabdázást.

- Az osztályból többen is szoktak vele játszani. Nem próbáltam még ki olyan sokszor, de engem érdekel - mondta Szabó Tamás.

A katolikus iskolából érkező diákok között akadt, aki már korábban megismerkedett a sportág alapjaival.


Fotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics István
Fotó: Ivánkovics István
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

- Jó kondíciót biztosít, mozgékonyságot meg erőnlétet. Azért jelentkeztem mert próbáltam focizni, kosarazni, de abban nem voltam túl ügyes, tollaslabdában viszont úgy érzem, hogy jó vagyok - válaszolta Fitos Kristóf.

A népszerűsítő rendezvényen a szervezők elmondták: megfelelő számú jelentkező esetén egy kaposvári tollaslabda egyesületet is szeretnének elindítani, akár már az ősszel.

Címkék: tollaslabda, népszerűsítés, sportcsarnok, kaposvár