A bajnokság már véget ért, mégis együtt tültötték a mai napot a Diamant-lányok: az NB I-es női röplabda-bajnokság hetedik helyezett csapatának tagjai a nagyatádi Csillag Lovastanyával ismerkedhettek meg közelebbről. Nem csak a lovak, a kutyák is nagy sikert arattak. A dél-somogyi és a kaposvári klubban közös, hogy mindkettő sikerrel pályázott a Sportegyesületek Országos Szövetsége által meghirdetett Hiszek Benned Programra.

- A TAO-körön kívüli egyesületek számára szűkös az eklézsia, ezt az űrt próbáljuk betömni. A Hiszek Benned Program volt az első elem, amit próbáltunk a kisegyesületek felé eljuttatni, így többen is forráshoz tudtak így jutni - mondta a Sportegyesületek Országos Szövetségének régiós vezetője, Csendes Balázs.

- Ez az alprogram 150 millió forint forrást biztosít a sportszervezeteknek, de a remények szerint 2020-ra az egymilliárd forintot is meghaladhatja majd a keret összeg - emelte ki a SOSZ tiszteletbeli elnöke, Kiss Imre.

Hozzátette: olyan okos ember nincs, aki egyedül meg tudja mondani, mi kell a magyar sportnak. Most is rengeteg információt, ötletet kaptunk, így az egyetlen, amit meg tudunk tenni, hogy együttműködünk.

Az egyesületek az elnyert pénzt eszközfejlesztésre, működési költségekre, létszámot bővítő rendzevényekre fordíthatták. Kaposvárról az Építők AC mellett a Röplabda Akadémia és az 1. MCM-Diamant Női Röplabda Club pályázott sikerrel. A lányok az előttünk álló hetekben szeretnének minél több általános iskolába eljutni, hogy népszerűsítsék a sportágat.

- Én nagyon sok sportot kipróbáltam előtte, és a család mindenképpen azt szerette volna, hogy valamit válasszak "ép testben ép lélek" mottóval. A röplabdát választottam. Egyre több sikert értem el, és ez motivált, hogy érdemes folytatni. Jó baráti társaság alakul olyanokkal, akikre mindig számíthatunk, és nem elhanyagolható, hogy jó alakja van a röpis lányoknak - árulta el az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa, Héri Sára.

A SOSZ és az egyesületek célja tehát összefonódhat: fontos lenne, hogy a jól működő klubokban minél több fiatal kezdjen el rendszeresen mozogni.

Címkék: hiszek benned, sosz, program, sport