Egy hosszú szezon vége felé közelednek a Diamant-lányok. A kaposvári együttes a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, ezzel a pozícióval pedig a bajnokság végén is elégedettek lennének. Ehhez viszont a Gödöllőn keresztül vezet az út.

- Kicsit hullámzó volt a teljesítményünk, de én azt gondolom, hogy a közös munkára pozitívan emlékezhetek vissza. Nagyon sokat dolgoztak, nagyon akartak, sajnos ez nem mindig mutatkozott meg a pályán, de én úgy érzem, hogy edzésen is mindent megtettem, ami tőlük telhető. Azt, hogy ez a párharc mit hoz azt nem tudom, de nagyon motiváltak a lányok, nagyon akarnak. Remélem, hogy ez a nagy akarás nem megy át görcsösségbe - mondta Zarka Péter, a kaposváriak vezetőedzője.

Két bajnoki döntős együttes, a Békéscsaba, valamint a Vasas jelentette a végállomást a Gödöllőnek és a Diamantnak a negyeddöntőben. Majd az MTK és az Újpest elleni vesztes párharcok után eldőlt, hogy a 7-8. helyért meccselhet a két csapat. Az alapszakasz során Somogyban a gödöllőiek nyertek 3:0-ra, a "visszavágón" viszont nagy csatában a kaposváriak diadalmaskodtak.

- Az első mérkőzés még az összeszokás idején volt, a másodikban viszont nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Úgy érzem, hogy ott a szív diadalmaskodott inkább, csapatként tudtunk szorítani egymásnak, mindenki részéről megvolt a bíztatás. Szerintem az mindenképpen egy nagyon jó része volt az évnek - válaszolta Héri Sára, az 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem fiatalja.

A vendégeknél két válogatott ütő, Szabó Adrienn és Takács Doroti is sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban. Zarka Péter szerint kollégája valószínűleg ennek ellenére is ütőképes csapatot rak majd össze a szezon utolsó párharcára.

- A gödöllői csapatnak nagyon jó edzője van, nagyon jól tudja a lányait motiválni, az egészséges játékosait nagyon jól tudja úgy formálni, hogy egy jó csapat lépjen majd pályára. Az, hogy a sérültjeik milyen állapotban vannak, azt nem tudom, mi a legutolsó meccsük alapján készülünk. Van közöttük volt válogatott, jelenlegi kerettag, rutinosak, sok harcot és csatát megéltek. Biztos, hogy ebből is mertítenek majd erőt - tette hozzá Zarka Péter.

A Diamant - Gödöllő párharc pénteken 18 órakor rajtol a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes, aki viszont nem tud a helyszínen szorítani a lányoknak, az most is élőben követheti az összecsapást a www.kapos.hu-n.

Címkék: 1. MCM-diamant kaposvári egyetem, gödöllő, női röplabda, nb1, sport