Egymást érték a jobbnál-jobb gyakorlatok a somogyjádi sportcsarnokban. A létesítmény ezúttal ritmikus gimnasztikázók Berczik Sára Emlékkupájának, és a Regionális Diákolimpia nyugat-magyarországi területi döntőjének adott otthont. Indulókból pedig nem volt hiány.

- Közel négyszáz versenyző lépett szőnyegre. Ez azt jelenti, hogy 125 egyéni versenyző a Berczik Sára emlékkupán, és majdnem 300-an a diákolimpia csoportos gimnasztika döntőjén vettek részt. Sok Somogy megyei induló van, több iskola is képviselteti magát, illetve, több egyesület. Ugye a Berczik Sára Emlék Kupára egyesületi színekben érkeznek a gyerkekek, a diákolimpiára pedig természetesen az iskola színeit képviselik - tette hozzá Dr. Balogh Orsolya, a Lovasakadémia SC-RG vezetőedző.

A verseny első napján Várföldi Dalma örvendeztette meg a somogyi sikerekért szurkolókat. Az LSC sportolója rögtön 3 arany minősítéssel kezdett. A második nap már a Zrínyisekről szólt, akik a diákolimpia csoportos gimnasztika versenyén gyűjtötték az értékes helyezéseket.

A csapatversenyben végül a Zrínyi DSE „A” csapata az előkelő 2. helyen végzett.

További eredmények

A felnőttek között a Pécsen készülő, de LSC-s színekben induló Hegyeshalmi Petra szabadban, összetettben és választott szerével is első helyen végzett.

Vasárnap az élete első versenyén induló LSC-s Vlasics Zorka a 2011-ben születettek között nagy fölénnyel első helyezést ért el.

A Diákolimpia csoportos gimnasztika versenyében a Zrínyi DSE három csapattal indult.

Az első korcsoportban a Csapó Izabella, Gyócsi Petra, Mátyás Eszter, Tóthi Fédra Julianna összeállítású csapat 8. lett, a második korcsoportban Jávorszky Minna Réka, Matáncsi Zora, Szalóczy Írisz, Szenes Hanga négyes 7. helyezést ért el.

Ugyanebben a kategóriában a Tóthi Szófia, Nagy Lili, Gyánó Szonja, Lassú Flóra alkotta csapat nagyon szép gyakorlatot bemutatva első lett a kategóriában. Gyermek-1 kategóriában a Zrínyi DSE három versenyzője (Matáncsi Zora, Gyócsi Petra, Lantosi Luca) a középmezőnyben végzett, csapatban 7. helyezettek lettek.

A Zrínyi DSE serdülő tornászai szépen teljesítettek, hiszen dobogós eredményeket is elértek. A Zrínyi DSE „B” csapata (Jávorszki Minna, Szenes Hanga, Szalóczy Írisz) csapatban 7. helyezést ért el, egyéni összetettben a 2007-ben születettek között Szenes Hanga 6., (szabad 6., karika 5.), Szalóczy Írisz 7. (szabad 7., karika 6.), Jávorszki Minna 10. (szabad 9., karika 7.).

A 2006-ban születettek között a Zrínyi DSE „A” csapatából Tóthi Szófia összetettben 6., szabadban 11., karikával pedig 3. helyezést ért el, ezzel arany minősítéssel bejutott az országos döntőbe. Nagy Lili összetettben 9. (szabad 13., karika 6.), Gyánó Szonja 11. (szabad 6., karika 8.), Lassú Flóra 20. (szabad 17., karika 9.) helyen végzett

A csapatversenyben a Zrínyi DSE „A” csapata az előkelő 2. helyen végzett. Az LSC RG következő megmérettetése szintén Somogyjádon lesz, ahol a Vidékbajnokság kerül megrendezésre április 7-9-én.

A csapatok felkészítői: Dr Balogh Orsolya, Oláh Dóra, Szolnoki Nikolett, Boros Ninetta, Kiss Pálma, Mezei Edina (KE LSC RG), illetve Szirányi Margit és Béteriné Fuszkó Dóra (Zrínyi DSE).

Címkék: Berczik Sára Emlékkupa, Regionális Diákolimpia, Ritmikus Gimnasztika, Lovasakadémia SC, somogyjád, sport