Három mérkőzés után 2-1-re vezet a Pénzügyőr a Fino ellen a férfi röplabda-bajnokság idei döntőjében. A címvédő kaposváriak két vereség után legutóbb, hazai környezetben ragadták meg az esélyt, és harcos játékkal győztek 3:1 arányban. A párharc szerdán este nyolc órától folytatódik a fővárosban, és a somogyiak reményei szerint összejön majd az egyenlítés. A Fino csapatkapitánya, Dávid Zoltán kedden ünnepelte 36. születésnapját, és úgy nyilatkozott: a legszebb ajándék az lenne, ha az ötödik meccsen vívnák ki a csapattal a bajnoki címet - írja a hunvolley.hu.

- Az biztos, hogy az utolsó meccs tükrözi a mi valós tudásunkat! Az első két meccsen önmagunk árnyékai voltunk, így természetesen szerdán este ugyanott szeretnénk folytatni, ahol vasárnap délután abbahagytuk - mondta a válogatott ütő.

- Miben tudtatok változtatni a második vereség után?

- Visszatért a hitünk, elkezdtünk újra hinni önmagunkban és egymásban. Nagyon akartunk nyerni, és ez segített. Azt azért tegyük hozzá, hogy még korántsem azt játszottuk, amit igaziból tudunk, ez a statisztikából is kiderül.

- Mire számítasz szerdán este, idegenben?

- Minket nem befolyásol, hogy hol lépünk pályára. Az alapszakasz során Budapesten is megvertük a Pénzügyőrt, most is bizakodó vagyok. Az dönthet, hogy folytatni tudjuk-e a vasárnapi játékot. Ha úgy játszunk, mint legutóbb, akkor nem hiszem, hogy gond lehet. Az az alázatosság kell a sikerhez, amit a pályára vittünk legutóbb.

- Kedden ünnepled 36. születésnapodat, amihez mi is gratulálunk! Mi lenne most az igazi, nagy ajándék?

- Ha lehetne valamit kívánni, legyen az, hogy játszhassunk a jövő héten egy ötödik mérkőzést a Pénzügyőr ellen, és szerezzük meg az újabb magyar bajnoki címünket! Egyelőre másra nem gondolok, a sors és az idő eldönti, hogyan tovább. Nem szeretek előre gondolkodni; előbb legyen meg ez az első hely, aztán ráérünk beszélgetni a folytatásról.

Címkék: Dávid, döntő, Kaposvár, Fino, sport