Nem várt egyszerű feladat a Kaposmérő csapatára a megye 1 20. fordulójában. Barna László tanítványai az eddig remekül szereplő, első helyen álló Balatonlellét fogadták hazai pályán.

- A listavezetővel játszunk, egyértelműen ők az esélyesek, megpróbálunk úgy játszani, hogy megnehezítsük a dolgukat, sőt ha úgy adódik nem feltartott kézzel fogunk kimenni a pályára, azt ígérhetem. Nyertünk mi már a Balatonkeresztúr ellen, nyertünk már a Babócsa ellen is, úgyhogy mindent el fogunk követni, hogy eredményesek legyünk - mondta a meccs előtt Barna László, a Kaposmérő edzője.

A Balaton-partiak legutoljára augusztus 28-án hagyták el vesztesen a pályát. Remek sorozatukat a "Mérő" otthonában is folytatták volna. Azzal azonban tisztában voltak, hogy ehhez még a sereghajtó otthonában is 100 százalékot kell.

- Nekünk ahhoz, hogy ott maradjunk ahol vagyunk a legkevesebbet kell hibázni, vagyis nullát. Nulla hibával minket nem előz meg senki, a gyerekeknek ez van mondva, matematikából ők is megérik a közepest, tudják és reméljük, hogy a mérkőzésen is ez lesz - tette hozzá Deákvári Antal, a Balatonlelle mestere.

A mérkőzés külön érdekessége volt, hogy két olyan edző feszült egymásnak, akik nem olyan rég még a Rákóczi utánpótlásában egymás oldalán dolgoztak a sikerekért.

A Balatonlelle szekerét ráadásul ex-Rákóczi játékosok repítették ezen a délutánon. Bohata Ádám gólja mellett, Böjte Patrik duplázni tudott, így magabiztosan vitték el a vendégek a három pontot. A Nagyatád Karád elleni döntetlenje miatt ráadásul már öt ponttal vezetik a tabellát Deákvári Antal fiai.

Megye I.

Csurgó - Balatoni Vasas 7-0 (3-0)

Kaposmérő - Balatonlelle 0-3 (0-1)

Marcali - Mezőcsokonya 0-1 (0-1)

Nagyatád - Karád 1-1 (1-0)

Magyaregres - Toponár 1-4 (1-2)

Tab - Somogyvár 1-0 (0-0)

Babócsa - Nagybajom 1-0 (0-0)

Balatonkeresztúr - Segesd 4-2 (2-0)

Címkék: megyei labdarúgó bajnokság, első osztály, kaposmérő, balatonlelle, sport