A vendég somogyiaknak mindenképp nyerniük kellett, ha az első ötben szerettek volna végezni. A győzelem esetén is csak abban bízhattak, hogy valamelyik riválisuk botlik. A kaposváriak számára fontos momentum volt, hogy Hendlein Roland – bár nyilván nem volt száz százalékos állapotban – ismét vállalta a játékot, így teljes csapattal vehette fel a harcot Fekete Ádám vezetőedző legénysége.

Cooke pontjaival tartotta a lépést a hazai pályán eddig remeklő szegediekkel a somogyi együttes, aztán Lilov pontjaival lépett el kicsit az alföldi alakulat. Az első negyed második felében az amerikai Simms felelt a pontokért a vendégoldalon, így sikerült 20–18-as eredménnyel befejezni ezt a szakaszt.

A 12. percben Fekete Ádám kénytelen volt időt kérni, mert Sulovic már 26–20-as vezetéshez jutatta csapatát. Mondani valóját meg is fogadták a somogyiak és Frazier duplájával 31–28-ig zárkóztak fel. A szorosabb eredmény elérését többek közt a Cooke ellen ítélt technikai fault akadályozta meg. A szegediek Csirics büntetőivel már a tíz pont közeli előnyüket építgették. A kaposvári nevelésű Filipovics Márkó is eredményes volt, így még megnyugtatóbbá vált a szegediek előnye. Az újabb kaposvári időkérés után Frazier triplája jelentett némi gyógyírt a vendégeknek, de a védekezés továbbra sem úgy működött, mint ahogy azt a kaposváriak előzetesen elképzelték. A Sulovic, Lilov, Cirics trió megoldhatatlan feladatnak bizonyult. Frazier öt pontjával aztán mégis sikerült lőtávolban maradni a félidő végére.

A nagyszünet után jobban kezdett a Szeged és ez pontokban is megmutatkozott a 22. percben 53–38-ra léptek el a hazaiak, akik Csirics és Sulovics révén lendültek tovább. Kollektívebb kosárlabdát játszottak a szegediek akik háromszor annyi gólpasszt jegyeztek, mint a kaposváriak. A játékrész vége előtt aztán változott a kép Fraziert jól szolgálták ki társai és az amerikai rendre eredményes is volt. A negyedik negyed előtt a reklamáló Fekete Ádám kapott technikait és ismét a szegedi pontok gyarapodtak.

A záró szakaszban Lilov és Juhos tripláival került még messzebbre riválisától a hazai alakulat, így nem maradt el az újabb kaposvári időkérés. Ezt követően Juhos iratkozott fel a technikait kapó résztvevők közé, de a tíz pont feletti előnyét már nem adta le a Szeged, így megnyerte a meccset.A kaposváriak számára ezzel elúszott a legjobb öt közé kerülés lehetősége, így a somogyiak a középházi középszakasz résztvevőiként folytatják a bajnokságot.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kaposvári KK 94–76 (20–18, 29–20, 17–17, 28–21)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Jakab L., Minár L., Vida J.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltics (7), Lilov (30/18), Csirics (17/3), Juhos (13/3), Sulovics (14). Csere: Révész (4), Filipovics (7), Wirth (2), Bonifert B. (-), Vágvölgyi (-), Bán T. (-). Vezetőe: Nikola Lazics. Edzők: Milenko Topics és Simándi Árpád.

Kaposvári KK: Wisseh (15), Frazier (28/15), Cooke (18/9), Hendlein (-), Simms (11). Csere: Fodor M. (4), Baki (-), Grebenár (-), Papp P. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 7–8, 8. perc: 14–12, 13. perc: 26–22, 17. perc: 43–31, 22. perc: 53–38, 27. perc: 61–51, 32. perc: 72–58, 37. perc: 85–69. Kipontozódott: (Cooke a 40. percben). Jók: Sulovics, Lilov, Csirics, Boltics, Juhos, illetve Frazier, Cooke.

Delfinek.hu

Címkék: középház, Szeged, KKK, kosárlabda, mérkőzés, sport