Kevesen gondolták volna, hogy a finálé első két mérkőzése után a Pénzügyőr vezet majd 2-0-ra. A Fino az első meccsen elvesztette a pályaelőnyét, miután 3-1-es vereséget szenvedett, szerdán este pedig kilátástalan játékkal kapott ki 3:0 arányban a Kőér utcában. Ebben a helyzetben nincs más lehetőség, mint győzni, hogy tovább folytatódjon a csata az aranyéremért.

- Nem is lehet más a célunk, mint elfelejteni a szerda este történteket - fogalmazott a Fino vezetőedzője, Demeter György. - Nem erre számítottunk, de bízunk benne, hogy vasárnap végre mi következünk. Azt gondolom, a két csapat jól ismeri egymást, és ezúttal is sok múlik majd azon, hogy nyitnak a játékosok és milyen lesz a nyitásfogadás. Remélem, hozzuk majd azt a teljesítményt, amit valójában tudunk.

- Újabb győzelmet hozott a remek csapatszellem és az örömjáték. Takács Gergely keze aranyat ért, szinte bármit csinált a pályán, pont lett belőle. Továbbra sincs rajtunk teher, vasárnap ismét felmegyünk a pályára, és mindent megteszünk a sikerért - mondta a Pénzügyőr csapatkapitánya, Bagics Balázs, aki egy évvel ezelőtt még a kaposváriak kulcsembereként emelhette a magasba az első helyért járó serleget.

A kaposvári együttesben mindenki egészséges, és a fiúk várják szurkolóikat. A 15 óra 15 perckor kezdődő mérkőzésre a belépés ezúttal is ingyenes. Ha a Fino nyer, szerdán folytatódik a harc a fővárosban. Ellenkező esetben a Pénzügyőr története első aranyérmét ünnepelheti majd.

Címkék: döntő, pénzügyőr, fino, röplabda, sport, Kaposvár