A téli szünetet követően első alkalommal lépett pályára hazai környezetben a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapata. A bajnokságot vezető zöld-fehérek a Gyirmót csapatát látták vendégül az Arany úti sportközpontban. Toronymagas esélyese volt a találkozónak a házigazda, miután 12 hellyel előzték meg riválisukat.

A tabellán lévő különbség a pályán is megmutatkozott: a fehérmezes kaposváriak Fiáth és Balogh Szabolcs góljaival 2-0-s előnyre tettek szert a félidőben. Az 52. percben aztán Szabó Alex tovább növelte a különbséget, és bár a Gyirmótnak összejött egy szépítőgól, végig a Rákóczi volt a kezdeményezőbb. A folytatásban viszont már csak kapufáig jutottak a hazaiak, de így is magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak.

"Először is szeretnék gratulálni a hazai csapatnak, aki hasonló stílusban játszott, mint a mi csapatunk. Nyílván a hazai pálya, nyílván egyéb körülmények őket segítették. Az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, a másodikban már magabiztosabban, pontosabban játszottak. Nekünk pedig mennünk kellett az eredmény után" - nyilatkozta a meccs után Nagy Attila, Gyirmót SE Győr U19-es csapatának vezetőedzője.

Waltner Róbert, a Kaposvári Rákóczi BFLA U19-es capatának vezetőedzője a következőképp látta az összecsapást:
"Jól játszottunk egyébként, látszott, hogy jobb csapat vagyunk. De ezért tettünk is. Az első gól az szerencsés volt, a második egy csodálatos átlövésgól, úgyhogy javítottunk a gólkülönbségünkön. Nem tudom, hogy a mögöttünk lévők mit játszottak, de a tabellán elfoglalt helyezés alapján a Pécs-Békéscsaba meccs rangadónak számít, ami után valamelyiktől még jobban el tundunk lépni."

A zöld-fehérek végül mindkét csapatot le tudták szakítani. A 2. Pécs ugyanis 0-0-s döntettlent játszott a 3. Békéscsabával, így most már 12 ponttal vezeti a bajnokságot a Rákóczi. A szezonból persze még sok van vissza, Waltner Róberték pedig nem is dőlnek hátra, főleg hogy a hétvégén újabb hazai meccs vár a csapatra. Az együttes a 18. fordulóban az 5. helyen álló Videotont fogadja.

Címkék: Gyirmót, u19, győzelem, utánpótlás, rákóczi, sport