A hétfőn megtartott elnökségi ülésen Kéki Zoltánt választották meg a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnökévé – jelentette be Herczeg Erik, az akadémia leköszönő elnöke.

- Kéki Zoltán egy tapasztalt szakember, aki évtizedekig dolgozott a közigazgatásban. Az akadémiának most egy ilyen emberre van szüksége, aki magáénak érzi az akadémia ügyeit, szereti a Rákóczit, emellett pedig vezetői tapasztalattal rendelkezik. A döntés növeli a hatékonyságot, s a kaposvári utánpótlás-labdarúgás érdekeit szolgálja - tette hozzá Herczeg Erik.

Herczeg Erik (b) helyét Kéki Zoltán (j) veszi át a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia élén.
Herczeg Erik (b) helyét Kéki Zoltán (j) veszi át a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia élén.

Herczeg Erik döntésének okáról elmondta, kevés időt tudott fordítani az akadémia ügyeire, s minél többet szeretne fordítani ezután a felnőtt csapatéira.

- Az akadémia és a felnőtt csapat kapcsolata kiváló, s ez a jövőben is így marad, stratégiai megállapodást kötöttünk és továbbra is sok mindenben segítjük majd egymást - tette hozzá Herczeg Erik, aki elmondta: a cél továbbra is változatlan, a jelenleg NB III.-ban szereplő felnőtt együttes jusson fel a másodosztályba, az akadémia utánpótlás-csapatai pedig a lehető legmagasabb osztályban szerepeljenek.

Jelenleg az U14-es illetve az U15-es gárda szerepel a legfelső osztályban, az NB I.-ben, az U19-es együttes pedig vezeti a másodosztály mezőnyét.

A Kaposvári Rákóczi FC elnöke továbbra is Herczeg Erik marad.

Címkék: herczeg erik, bene ferenc, labdarúgó akadémia, kéki zoltán, kaposvár, sport