- Az elmúlt évek (évtizedek...) eseményeiből és tapasztalataiból kiindulva, szokatlan helyzetben várja a Magyar Kupa érdi éremmérkőzéseit a Fino Kaposvár legénysége. 1996-ban fordult elő ugyanis utoljára, hogy a somogyiak nem jutottak be a sorozat fináléjába! Szombaton 17 órakor a bronzéremért lép pályára a társaság a Kecskemét ellen. Megismétlődik tehát a tavalyi döntő, de ezúttal a harmadik hely lesz a tét...

"Óriási csalódás volt a csapatnak, hogy nem jutottunk be a döntőbe a magyar kupában" - mondta a Fino válogatott centere, Nagy József. - "Nehéz szívvel dolgoztuk fel az eredményt, és tudomásul kellett vennünk, hogy a Szolnok kétszer megvert minket, méghozzá jó játékkal. A bajnoki alapszakasz sikerei után őszintén szólva nem gondoltuk, hogy nem jutunk el a döntőbe. Szombaton természetesen egyértelmű a célunk: szeretnénk megszerezni a bronzérmet a Kecskemét ellen!"

- Hogy értékeled az alapszakaszt? A 19 győzelem, 1 vereség mutató önmagáért beszél.

"Valóban, az alapszakaszban összesen egy mérkőzést vesztettünk, rögtön az első fordulóban, Dunaújvárosban. Voltak nehezebb mérkőzéseink, de akkor is nyertünk, emlékezetes csatát vívtunk kétszer is a Pénzügyőrrel, itthon és idegenben is 3-2-es győzelem lett a vége. A nyáron eléggé meggyengültünk, hiszen négy kulcsjátékos távozott, ráadásul a többiek erősödtek. A Pénzügyőr és a Szolnok is alaposan átalakult, a tavalyi döntős Kazincbarcika pedig végül odaért a második helyre."

Mit vársz a folytatástól?

"Az eddig látottak alapján mindenképpen izgalmasnak ígérkezik a folytatás. A bajnoki címhez mindenkit meg kell verni, így senkit sem szeretnénk elkerülni a rájátszásban. Az első helynek köszönhetően nem kell negyeddöntőt játszanunk, a kupameccsünk után még két hétig nem lesz bajnoki mérkőzésünk. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a bajnokságot. Fizikálisan talán jobban fel tudunk készülni, ami nagyon fontos, és szintén lényeges, hogy a fiatal, 21 év átlagéletkorú együttesünk tagjai fejben is ott legyenek és felnőjenek a feladathoz. Elsőként azonban szeretnénk szombaton éremmel hazatérni Érdről!"

Címkék: Nagy József, center, bajnok, kupa, Fino, Kaposvár, sport