A címvédő kaposváriak csak az első játszmában izzadtak meg igazán a Kun Benedeket elvesztő Dunaferr ellen, a folytatásban már egyértelműen irányították a játékot.

Bátran kezdtek a vendégek, és az első szettben hossz percekig együtt haladtak a kaposváriakkal. Az első technikai szünetben 6:8, a másodikban 15:16 állt a táblán, a Fino ezt követően, Nagy József remek blokkjaival szakadt el ellenfelétől. Tomanóczy Tibor 22:19-nél kért másodszor időt, a végén pedig Bögöly és Bozóki pontjai eldöntötték a játszma sorsát.

A térfélcsere után hét gyors ponttal nyitott a Demeter-legénység, ami meghatározta a folytatást is. Nagy József újabb hatalmas blokkja után már tíz pont volt a két együttes közti különbség, a hajrában pedig Bozóki ász-értékű nyitása és Keen Cameron szerencsés pontja ragadtatta tapsra a közönséget.

A harmadik szett elején ugyan rövid időre előnybe került a Dunaferr, a folytatásban aztán már újra az történt a pályán, amit a házigazda akart. Az örökifjú Dávid Zoltán és fiatal társai szorgalmasan termelték a pontokat, a másik oldalon csak Gebhardt Norbert nőtt fel a feladathoz. A vendégek egyre többet hibáztak, a csere nélkül játszó címvédő pedig eljutott a meccslabdáig, a 3-0-s sikerrel pedig a négy közé jutást ünnepelhette.

Demeter György: "Fegyelmezetten, taktikusan játszottunk a mai mérkőzésen. A második és a harmadik játszmában nyújtott teljesítmény alapján megérdemelten jutottunk tovább. Várjuk a Szolnok elleni elődöntős párharcot, szeretnénk az első találkozón, idegenben is jó eredményt elérni."

Tomanóczy Tibor: "Jól küzdöttek, lelkesek voltak a tanítványaim, de igazából csak az első játszmában tudtuk megnehezíteni a kaposváriak dolgát. Dolgozunk tovább, új szerkezetű csapatot kell kialakítanom a bajnoki folytatásra."

Férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:

Fino Kaposvár SE – Dunaferr SE 3-0 (22, 14, 19)
Kaposvár, 300 néző. V.: Szabó P., Ujházi.

Fino: Nagy J. 9, Keen 5, Dávid Z 10, Vajda 4, Bögöly 11, Bozóki 14. Csere: Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György.

Dunaferr: Kholmann 2, Hatvany Zs., Gebhardt N. 14, Stefanovics 5, Bohnicsek 11, Szabó P. 4. Csere: Gebhardt Á (libero), Kiss M. 2, Moró. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 6:8, 15:16, 21:19. II. játszma: 8:1, 16:6, 21:12. III. játszma: 8:5, 16:10, 21:16.

 

Címkék: Dunaferr, visszavágó, elődöntő, Fino, Magyar Kupa, sport