Idén utoljára csobbantak medencébe a Dél-Dunántúli régió legjobb úszói. A cikluszáró-versenyt ezúttal ketté szedték a szervezők. Az első nap Pécsen próbáltak meg minél jobb időket úszni a sportolók, majd jöhetett a vasárnapi folytatás Kaposváron.

"A verseny célja, hogy a dél-dunántúli régióban levő úszókluboknak egy nemes eseményt hozzunk létre, hogy az év utolsó hónapjában mégegyszer rajthoz állhassanak és megmérettethessék magukat" - válaszolta Kovács Zsófia, az esemény egyik szervezője.

Több mint 400 rajtot jegyezhettek fel Kaposváron.
Több mint 400 rajtot jegyezhettek fel Kaposváron.

Stadler Csenge, a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE kíválósága úgy állt rajthoz, hogy előtte nap még egy győri versenyen szerepelt. Ráadásul nem is akárhogy.

"200 és 100 úszásban harmadik lettem, 100 gyorson és 50 háton ötödik. Nagyon jókat úsztam, sikerült javítanom az időeredményeken, aminek nagyon örülök, hiszen azokat még a nyári országos bajnokságon úsztam, amire rákészültünk igazából. Erre is készültünk, de nem annyira és nagyon örülök neki, hogy sikerült javítanom" - mondta Stadler Csenge.

Varga Krisztina uszonyos úszóként is ott volt a mezőnyben. Számára remek felkészülési lehetőség a cikluszáró a 2017-es, lengyelországi világjátékok előtt.

"Ez az év utolsó versenye és igazából azért indulok el most úszva is, mert ez jó felkészülés a további uszonyos versenyekre, jövőre világjátékok, amire most készülünk. Két egyéni számom lesz, 50 és 100 méter. Igazából szeretném megjavítani a legjobb időmet és ha egy érem sikerülne, akkor már nagyon boldog lennék és emellett a 4x100-as váltóval fogok indulni a világjátékokon" - tette hozzá Varga Krisztina.

Rengeteg úszó érkezett Baranya megyéből is. A PSN csapatában az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás öccse, Lóránd is rajthoz áll.

"Annyira nem számít, hogy év vége van, ha verseny van, akkor verseny van, ugyanúgy meg kell úszni és nem számít, hogy év vége, vagy év eleje, ünnepekkor vag ilyesmi" - válaszolta Kenderesi Lóránd.

A régió idei utolsó kiemelt úszóversenyén végül csaknem 300 sportoló vett részt, a szervezők pedig nem kevesebb mint 405 rajtot jegyezhettek fel.

Címkék: cikluszáró-verseny, dél-dunántúl, sport, kaposvár