Szombaton az MKB Bank budapesti székházában rendezték meg a Magyar Röplabda Szövetség évzáró gáláját, amelyet az tett még különlegesebbé, hogy az MRSZ idén decemberben ünnepli alapításának 70 éves évfordulóját.

Az állami sportvezetés részéről maga Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára is személyesen köszöntötte a röplabdás társadalmat, és egy nem mindennapi bejelentéssel örvendeztette meg az ünneplőket: beszédében bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében jövőre a röplabda hatodikként csatlakozik az öt TAO-s látványsportághoz, amely óriási mérföldkő lehet a magyar röplabdázás történelmében.

A beszédeket a díjátadások követték: előbb a születésnaposokat köszöntötték, majd az év legjobbjai kapták meg díjaikat. Közülük hárman is kaposváriak (őket lásd a kép alatt).

Legjobb felnőtt férfi játékos: Dávid Zoltán

A Fino Kaposvár szélső ütője bajnokságot és Magyar Kupát nyert klubjával, s a kupadöntő legjobb játékosa volt. Idei teljesítményével kiérdemelte, hogy tíz éves szünet után ismét meghívót kapott a férfi-válogatottba.

Legjobb felnőtt férfi edző: Demeter György

A Fino Kaposvár vezetőedzője bajnokságot és Magyar Kupát nyert klubjával. Előbbiben tizenhetedszer, utóbbiban pedig tizennyolcadszor bizonyultak a legjobbnak, amivel a klub új rekordot állított fel. A legutóbbi négy-négy diadal az ő irányítása alatt született meg.

Legjobb férfi utánpótlás játékos: Bögöly Gábor

A Fino Kaposvár feladóátlója tagja volt a bajnokságot és Magyar Kupát nyerő csapatnak, emellett pedig ifjúsági bajnoki címet is nyert klubjával. A 19 éves játékos tagja volt az U20-as válogatottnak, ma pedig már az egyik legbiztosabb pontja a kaposváriak felnőtt csapatának.

MRSZ emlékplakett: Varga Péter

Több mint egy évtizede meghatározó alakja a kaposvári utánpótlás-nevelésnek, irányításával a klub számtalan korosztályos bajnoki címet szerzett, többek között az idei Országos Ifjúsági Bajnokságon is az ő irányításával győztek. Megannyi válogatott játékos nevelőedzője.

Dr. Kovács Ferenc Elnöki különdíjában részesült az NB I-es férfi bajnokcsapat, a bajnoki rekorder, Challenge Kupa résztvevő együttes városából, Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere. A különdíjat Dér Tamás alpolgármester vette át.

Így fogadta Bögöly Gábor a díjat a Polonia elleni meccs előtt:

Címkék: Dávid, Bögöly, Demeter, bajnok, Fino, Kaposvár, sport