Októberben kezdte a havas felkészülést és december elejétől a versenyeket Csima Laura a Team Kaposvár Sportklub olimpiai válogatott alpesi sízője.

A 2016/17-os szezonban a Csík Ferenc Olimpiai Támogatási Program által biztosított támogatásnak köszönhetően Csima Laura 120 napot tölthet havon a 2016 szeptemberétől - 2017 áprilisáig terjedő időszakban. A felkészülés a tiroli gleccsereken kezdődött a FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) által az U23-as korosztály részére szervezett edzőtáborban, ahol osztrák és olasz edzők irányítása mellett zajlott a felkészülés.

A 4 hetes program alatt jelentős előrelépést sikerült elérni műlesiklásban. Habár a hóhiány miatt az idei szezonban is nagyon sok versenyt töröltek Európában, több futamon is sikerült rajthoz állni olaszországi síterepeken. Csima 2 alkalommal is bőven a 140 pontos olimpiai küszöb alatt teljesített.

A Passo Monte Croce sípályán megrendezett versenyen élete eddigi legjobbját sízte ebben a szakágban 112,55 pontot. Figyelembe véve a fejlődés ütemét reális célnak tűnik ebben a szezonban a 100 pont alatti eredmény elérése mely a következő szezonban jó alapot teremthet a célként kitűzött 80 pont elérésére.

A program december közepétől Ausztriában folytatódik, ahol remélhetőleg a hóviszonyok lehetővé teszik a műlesiklás mellett az óriásműlesiklás szakágban történő felkészülést és versenyzést is. A tervek szerint Csima februárban a gyors számok közül a Super G-ben és alpesi kombinációban is megméretteti magát a nemzetközi mezőnyben.

Címkék: Csik Ferenc, műlesiklás, Csima, , támogat, program, sport