Az első félidőben a hazaiak előtt adódtak a nagyobb lehetőségek, de sem Zamostny, sem Beliczky nem tudott élni ezekkel. Kaposvári részről pedig Vadas Zalán és Hampuk Ádám lövései jelentettek veszélyt Kunsági kapujára. Az iram mellett a feszültség is nagy volt, a játékosok többször is összeakaszkodtak egymással a gyepen.

A második félidő elején Pongrácz egy erőszakos labdaszerzést követően ugratta ki Szabót, aki célba vette a kaposvári kaput, és bár Somodi beleért a lövésébe, hárítani nem tudott. (1-0).

A hazaiak vezető találata még jobbá tette a mérkőzést. Waltner Róbert, a kaposváriak vezetőedzője két védekező játékosát, Ludánszki Bencét és Nagy Jánost is lehozta, helyettük Kertész Tamást és Házi Bencét küldte pályára, majd Kollega Krisztián is pályára lépett.

A somogyi zöld-fehérek becsülettel mentek előre, küzdöttek, de nem tudták feltörni a stabil győri védelmet, így vereséggel búcsúztak az idei évtől. Csapatunk 36 ponttal a harmadik helyen telelhet.

Waltner Róbert: Sajnos, nem sikerült a bravúr. Becsülettel készültünk, jól küzdöttünk, de nem volt elég a teljesitményünk ahhoz, hogy idegenben rangadót tudjunk nyerni.


ETO FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–0 (0–0)
Győr, ETO Stadion, 2000 néző. V.: Kovács G.

ETO FC Győr: Kunsági – Vadász, Gyagya, Nagy J., Varga R. – Beliczky, Pongrácz, Magasföldi (Illás D., 91. p.), Szabó L. (Rácz, 69. p.) – Kabát (Nagy Á., 71. p.), Zamostny. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Nagy J. (Házi B., 74. p.), Lakatos G., Havas, Hadaró – Hampuk, Ludánszki (Kertész, 60. p.), Vadas, Nagy K. (Kollega K., 51.p.) – Jovánczai, Hujber. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerző: Szabó L. (48. p.).
Sárga lap: Varga R. (25. p.), Magasföldi (28. p.), Kunsági (32. p.), Nagy Á. (72. p.), Pongrácz (79. p.) illetve Jovánczai (25. p.), Havas (78. p.).
Kiállítva: Szabó L. (92. p. – a kispadról).

Címkék: Labdarúgás, Győr, Rákóczi, Kaposvár, sport