Balázs az idén a világranglistán megszerzett előkelő, nyolcadik helyezésének köszönhetően immár második alkalommal kapott meghívást a téli szezonban megrendezett Világkupa-sorozatra, melynek első fordulójára a hétvégén a francia fővárosban került sor.

A fiatal kaposvári sportoló edzőjével és egyben szövetségi kapitányával, Villányi Krisztinával utazott ki Párizsba, ahol is életében először találkozott a holland lóval, hétvégi versenyzőtársával, Edmontonnal. Ló és lovas hamar összeszokott egymással, Balázs ennek ellenére is elvárások nélkül indult neki az első fordulónak, hiszen nem kisebb nevekkel, mint például az idei VB-ezüstérmes versenyzővel küzdött meg, aki ráadásul két honfitársával együtt hazai pályán mutatkozhatott be.

null

A kupaforduló kezdete nem volt teljesen zökkenőmentes: miután az egész versenyt egy nappal elhalasztották, problémássá téve ezzel az utazást, az első fordulóban Balázsnak nem a jó zenét rakták be, így kénytelen volt Dzsingisz kán helyett befutózenéjére bemutatni a gyakorlatát. A fiatal sportoló azonban nem ijedt meg, és egy kis improvizációval rögtön a dobogó harmadik fokára kvalifikálta magát.

Izgatottan vártuk a folytatást, és Balázs ezúttal sem okozott csalódást: immár a saját zenéjére pontos kivitelezéssel és páratlanul szórakoztató előadásmódjával a francia fővárosban franciák ellen versenyezve is kivívta a francia közönség csodálatát, és megszerezte Magyarország első bronzérmét a világkupák történetében, még a VB-ezüstérmes helyi favoritot is maga mögé utasítva.

A kupasorozat azonban még csak most kezdődött: Balázsért két hét múlva Salzburgban, majd az újévben Lipcsében izgulhatunk az elkövetkező két Világkupa-fordulón. A fiatal sportoló tehát a sikert követően sem pihenhet – az idő rövid, így továbbra is keményen edz a Lovasakadémián Villányi Krisztinával, valamint a lovardán kívül erőnléti edzőjével, Pereg Péterrel is, hogy a lehető legjobb formában lépjen pályára decemberben.

Címkék: balázs, bence, sport