A Kaposvári Röplabda Akadémia keretének tagjai: Pavlovics Tímea, Szabó Regina, Blum Vanda, Fodor Zoé, Tóth Sára, Bodrogi Sára, Inkei Luca, Bánfai Laura, Péterfai Jázmin, Zádori Dóra, Pap Nikolett, Pácsonyi Petra, edző: Ékes Erika

A tatabányai tornán a kaposváriak egy csoportba kerültek a Szombathely, az UTE, és a Tatabánya csapatával. Ilyen sorrendben is játszottak velük. Szombathelynek az első mérkőzésen sikerült visszavágni, 2-1-es győzelemmel. Majd következett az UTE csapata. A mieink talán megijedtek picit az első csapatban játszó 2 „nagylánytól”, ők szép technikával, erősen ütöttek. Ezen a mérkőzésen kicsit megszeppenve játszottak, de helyenként bíztató mezőnymunkát és sáncban bíztató jeleket mutattak a lányok. (UTE-KRA: 3-0 ) A csoportban utolsóként jött a Tatabánya, mely meccset nagyon szép játékkal 3-0 arányban nyerte a kaposvári alakulat. A csoportban a második helyen végeztek, roppant szoros pontaránnyal.

A keresztjátékban jött a Kodolányi (Székesfehérvár) elleni magabiztos siker, majd a döntőben ismét az UTE. Az első szett nagyon szoros volt, 25-23-ra kaptak ki, mely vereség kihatott a második csapat teljesítményére, kicsit összeestek a végére.

fotó: Csendes Katalin
fotó: Csendes Katalin

Az igazsághoz tartozik az is, hogy a sorsolás nem volt túl gyerekbarát: 10,30-kor lejátszották az első meccsüket, megebédeltek, majd 12,30-tól 17,40-ig folyamatosan pályán voltak, pihenő nélkül.

Összességében az eredmény és a mutatott játék messze felülmúlja a Lábas Judit emléktornán mutatottat. A játék a stabil alapérintésekre és a jó mezőnymunkára épült, mely ezen a tornán nagyon hatásosan működött. Nyitásban a lányok sokat fejlődtek, a nyitásrontások száma meccsenként nem érte el a hármat.

Címkék: Ékes, OGYB, mini, RÖAK, Kaposvár, sport