A férfi röplabda-bajnokság hétvégi rangadóján a címvédő és jelenleg is a tabella élén álló Fino legénysége a második helyen tanyázó fővárosi Pénzügyőr együttesét látja vendégül.

Egyik csapat tagjai sem unatkoztak az elmúlt napokban: a kaposváriak Cipruson jártak, és előbb szerdán este sikerrel vették a Challenge Kupa-mérkőzést, majd Bukarest érintésével, csütörtökön délben érkeztek haza a somogyi megyeszékhelyre. A Pénzügyőr pénteken este játszott NB I-es rangadót a bajnoki címre törő Kazincbarcikával, és úgy nyert 3-1-re, hogy a győztes szettekben 11, 15, illetve 16 pontot engedélyezett ellenfelének, és játékosai szinte végig kiválóan nyitottak. A számok most is önmagukért beszélnek: kilenc mérkőzésen a Fino 25, a Pénzügyőr pedig 23 pontot gyűjtött. Igazi rangadó vár ránk tehát vasárnap délután.

"Tiszteletet parancsolnak a fővárosi csapat eddigi eredményei, és intő jel lehet, ahogy legyőzték a Kazincbarcikát" - fogalmazott a Fino szombat déli edzése előtt Demeter György vezetőedző. - "Jó erőkből áll a Pénzügyőr, amelynek kulcsjátékosa korábbi csapatkapitányunk, Bagics Balázs. Több olyan játékos szerepel rajta kívül az együttesben, aki korábban válogatott volt. Szalai Szabolcs, Tóth András és Bokor Gábor egyaránt kiváló röplabdázó és egy finn libero is tagja a keretüknek.

Vasárnap ellenfelünk, hozzánk hasonlóan, az első fordulóban vereséget szenvedett (Szolnokon kapott ki 3-1-re), azóta viszont minden meccsét megnyerte, így a két legjobb formában lévő csapat találkozik majd egymással Kaposváron. Dávid Zoltán és Deák Márk húzódással bajlódik, de a remények szerint teljes kerettel állhatunk majd fel a mérkőzésre. A célunk természetesen a győzelem, és ezúttal is számítunk szurkolóink támogatására."

Kezdés vasárnap 17 órakor, a belépés ingyenes.

Címkék: rangadó, tabella, Pénzügyőr, szurkoló, Fino, Kaposvár, sport