Zarka Péter tanítványai az előző szezon kilencedik helyezettjét, a TF gárdáját látják vendégül pénteken 18 órától a Városi Sportcsarnokban, és minél jobb játékkal szeretnék megörvendeztetni a klub szimpatizánsait.

Az elmúlt hétvégén megszerezte első győzelmét az NB1-ben az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem röplabdacsapata. A lányok már a Gödöllő ellen is közel álltak a bravúrhoz, a Budaörs otthonában aztán végre meglett a várva-várt siker. Igaz a kezdés ott sem volt a legjobb.

- Az elmúlt pár mérkőzésen azt tapasztaltam, hogy a lányok egy kicsit bátortalanul, félve, kevés önbizalommal kezdenek, és utána kell pár pont, hogy visszazökkenjenek a megszokott edzés-ritmusba. Én nagyon szeretném azt látni, hogy nincs ez a holtidő, ez a kihagyás, és már az elejétől kezdve, a bemelegítést követően tudjuk a játékunkat hozni. A TF elleni mérkőzéssel kapcsolatban nem úgy fogalmaznék, hogy kötelező a győzelem, mert ezt a kifejezést nem szeretem. Ez mindig egy kicsit nehézzé teszi a csapatnak a lelki állapotát. Én azt mondtam a lányoknak is, hogy arra koncentráljunk, hogy a saját játékunk jó legyen, az alapjátékunk tökéletes legyen, és a legelső pár labdamenetet jó ritmusban kapjuk el, hogy tudjunk határozottan és magabiztosan játszani. Mert az a legfontosabb - osztotta meg velünk gondolatait Zarka Péter vezetőedző.

A csapat önbizalmának jót tett a 3:1-es budaörsi siker, amiből erőt is meríthetnek a TF elleni pénteki meccs előtt.

- Nagyon-nagy szüksége volt a csapatnak erre a győzelemre. Ott is egy kicsit döcögősen indult, az első szettet ugye el is veszítettük, de szerencsére utána fel tudtunk állni, és végre a saját játékunkat tudtuk játszani. A TF ellen nagyon fontos lenne, hogy ne így kezdjük el a mérkőzést, sokkal határozottabban, saját magunkat az első ponttól megtalálva kellene játszanunk, és akkor nem lehet baj - tette hozzá Rák Rebeka.

A Diamant - TF összecsapás pénteken 18 órakor kezdődik a kaposvári Városi Sportcsarnokban, melyet a KaposPont ezúttal is élőben közvetít majd!

Címkék: tfse, 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, röplabda, sport