A 19 éves Boros Bence a 66 kg-osok mezőnyében az egyetlen 22 évnél fiatalabb versenyző volt, aki dobogóra állhatott a versenynap végén, miután több jó nevű felnőtt menőt is legyőzött a döntőig. Főleg az elődöntőbeli presztízsmeccse volt örömteli, ahol riválisa több szabálytalan megmozdulással (pl. harapás...) próbálta kizökkenteni Bencét a lelki egyensúlyából, sikertelenül. Az aranyérem sem volt távol, korábbi korosztályos EB ezüstérmes ellenfele csupán egyetlen intéssel múlta felül a szépen fejlődő somogyi tehetséget.

 

null

Hogy kicsit még a statisztikázásnál maradjunk: az 5. helyen végzett 18 éves, szintén kaposvári Kozma Ákos volt a másik olyan sportoló, aki 1-6. között tudott végezni tiniként ugyanebben a kategóriában. Elképesztő ereje és robbanékonysága mellé türelemmel végzendő technikai finomítgatásokra lesz még szüksége, hogy a nem is olyan távoli jövőben ő is dobogón álljon majd ebben a roppant sűrű, 66 kg-os mezőnyben. 

Más kategóriákban is voltak komoly KJK-s eredmények: Huszár Martin (81 kg), Naji Dávid (60 kg), Novák Szilvia (48 kg) is ötödik helyen zárt, Nagy-Iván Nikolnak 52 kg-ban pedig a 7. helyre sikerült odaérnie.

 Egy további kaposvári judósért, az immár egy éve Honvédos színekben sportoló, de korábban 12 évig Kaposváron pallérozódó Kordély Péter is megnyerte a 90 kg-osok küzdelmeit.

 Kordély Péter egy verseny erejéig, a három hét múlva esedékes junior csapat OB-n ismét kaposvári színeket képvisel majd a két klub korábbi megegyezésének megfelelően. 

Nemzetközi meghívásos utánpótlás torna, Eszék

A még fiatalabbak is szépen fejlődnek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a 6 ország versenyzőit felvonultató horvátországi versenyen 8 érmet és további 3 értékes pontszerző helyezést értek el.

A női kézilabda EB-re épített modern, többfunkciós csarnokban kiváló körülmények és színvonalas bíráskodás mellett zajlottak a küzdelmek, ahol a KASI fiataljai közül az alábbiak végeztek a legjobb 8 között:

Aranyérmes:

Schneider Ákos, Nagy Soma, Schneider Barnabás.

Ezüstérmes:

Schneider Sára, Lakosi Olivér.

Bronzérmes:

Büki Zétény, Horváth Ákos, Koller Balázs.

5. helyezett:

Szűcs Ákos, Lakosi Ádám, Vajda Lilla.

null

Címkék: judo, kecskemét, siker, sport