Az egyesült államokbeli Santa Clarában: budapesti idő szerint vasárnapra virradóra iktatták be a tagok közé a Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai aranyat szerző Benedek Tibort, Biros Pétert, Kásás Tamást, Kiss Gergelyt, Molnár Tamást és Szécsi  Zoltánt.

Fotó: waterpolo.hu
Fotó: waterpolo.hu

A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint az ünnepségen ott volt Kemény Dénes, a háromszoros aranyérmes férfiválogatott szövetségi kapitánya, a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi elnöke is, aki 2011-ben lett "csarnoklakó". Az est háziasszonya a mellúszásban olimpiai bajnok Kovács Ágnes volt.

Benedekék a dicsőségüket jelképező, a vállukon elhelyezett szalagot kaptak Kemény Dénestől, valamint egy trófeával is gazdagodtak - írta a www.waterpolo.hu, majd Kiss Gergelyt idézte:  "Ez CSAKIS a családok, az edzőink és a BAJNOKTÁRSAINK munkájának köszönhető!!! Hálásak vagyunk Nektek. Hajrá Magyarok!"

Szécsi Zoltán így nyilatkozott a vlv.hu-nak a beiktatás után: 

Nagyon nagy megtiszteltetés, nem is tudom, hány kapus van a halhatatlanok sorába eddig beiktatott vízilabdázók között. Azt mindenesetre szinte biztos, hogy háromszoros olimpiai bajnok kapusként én lehetek az egyedüli, ez számomra külön szívmelengető érzés.

 Az ünnepség olyan volt, mint amilyenre számítottam, tudjuk jól, hogy Amerikában mindig nagyon megadják az ilyennek a módját. Eredetileg egyébként azt terveztük, hogy a feleségemmel közös nyári nyaralással kötjük össze ezt az ünnepélyes eseményt, mivel azonban júliusról mostanra halasztották a beiktatást - így őszi nyaralás lett belőle. Ezúton is szeretném megköszönni klubomnak a Kaposvárnak, hogy "elengedtek", megértve, hogy ez számomra mennyire fontos!

Címkék: halhatatlan, szécsi, csarnok, sport